Szijjártó Péter megdolgozik a kapott orosz kitüntetéséért: még 700 millió köbméter orosz gázt veszünk

Ezért lassan a Hős anya-kitüntetést is megkaphatja. Zelenszkij vajon mit szól? És a szankciós csomagokat kivető Brüsszel?
Garai Szakács László

2022. július 21. 18:16

Szijjártó Péter megdolgozik a kapott
orosz kitüntetéséért: még 700 millió köbméter orosz gázt
veszünk

– Lehet hiú reményeket árulni, lehet ábrándozni, lehet kommunikációs luftballonokat fújni, de a tény attól még tény marad, a fizikai valóság fizikai valóság marad, hogy orosz források nélkül ma ennyi plusz földgázt vásárolni Európában egyszerűen lehetetlen – mondta Szijjártó a bevásárlás után. 

 

Hozzátette: menetrend szerint zajlik a gáztározók feltöltése, ennek szintje jelenleg az éves fogyasztás 27,3 százalékán áll, míg az európai átlag 17,3 százalék. „Normális időkben ez elég is lenne, biztonságot adna, de mindannyian tudjuk, hogy nem normális időkben élünk, ezért még biztosabbra kell mennünk”.

 

 

– Mindenfajta körülmények dacára el akarjuk azt érni, hogy Magyarországon senki ne kerülhessen méltatlan vagy kiszolgáltatott helyzetbe, legyen elég földgáz minden magyar ember, minden magyar család és minden magyar vállalkozás számára – mondta a miniszter.

 

A miniszter kijelentette, látogatása másik célja, hogy világossá tegye: Magyarország minél előbb békét akar Ukrajnában, a háború ugyanis tragikus következményekkel jár.

 

(MTI)

Vélemények

mutasd mind