Szijjártó Péter: A kormány kitart Paks2 mellett

Ha nem jön földgáz Oroszországból Magyarországra, akkor nem lesz fűtés, és nem fog működni az ipar sem, amely azt eredményezi, hogy nem lesznek munkahelyek – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a szerb–magyar gazdasági vegyesbizottság ülése után a szerb gazdasági miniszterrel közös sajtótájékoztatóján.
Kékes Viktória

2022. március 02. 11:46

Szijjártó Péter: A kormány kitart Paks2 mellett

Szijjártó szerint megvan a „brüsszeli szakciós politika” első áldozata, a Sberbank (Oroszország legnagyobb bankja bejelentette, hogy elhagyja az európai piacot.) 

 

A magyar külügyminiszter „különösen felelőtlenek és megdöbbentőek” találja azokat a baloldali nyilatkozatokat, amelyek veszélybe sodorják Magyarország biztonságának egyik legfontosabb alappillérét, Magyarország biztonságos energiaellátását. 

 

Szeretném világossá tenni: ha nem jön földgáz Magyarországra, akkor nem lesz fűtés. Akkor nem fog működni az ipar. Akkor nem lesznek munkahelyek.

 

Szijjártó szerint az is megdöbbentő, hogy vannak olyan baloldali politikusok, akik az atomerőmű építésének leállítását követelik. 

 

Ha nem épül atomerőmű Magyarországon, akkor nem lehet fenntartani a rezsicsökkentés eredményeit és brutális áremelkedés következik.

 

A külügyminiszter minden bizonnyal az Egységben Magyarországért keddi sajótájékoztatójára reagált, ahol az ellenzéki képviselők azt követelték, a háborús helyzetre hivatkozással mondja fel a Paks2 szerződést a kormány.