Szervezett az egyetem a Gránit Banknak egy sajtóeseményt, ahol nem történt semmi, de legalább kiderült, Tiborcz István pénzintézete tovább terjeszkedik a felsőoktatásban

Garai Szakács László

2022. november 17. 17:23

Szervezett az egyetem a Gránit Banknak
egy sajtóeseményt, ahol nem történt semmi, de legalább kiderült, Tiborcz István pénzintézete tovább terjeszkedik a felsőoktatásban

Az SZTE és a Bank közötti stratégiai együttműködés szakmai gyakornoki helyeket, közös ösztöndíjprogramot és edukációs pénzügyi előadásokat biztosít az egyetemi hallgatók támogatása és pénzügyi tudatosságának erősítése céljából. Ezzel kapcsolatosan túl sok konkrétumot nem hallhattunk a Rektori Hivatalban.

 

Rovó László például ilyeneket mondott:

  • „Meg vagyok hatódva.
  • Amihez hozzáadunk valamit, abból csak több lesz.
  • Nem nagyon mennék bele a technikai részletekbe.”

 

Fendler Judit kancellár még mindig a modellváltásnak örült:

  • „Elindultunk egy olyan úton, ami lényeges piaci szereplővé tesz minket.
  • Nagyon nehéz volt az igazodás.
  • Most lehetőségünk van arra, hogy olyan irányítás alatt működjünk, ahol mindenki látja, mik az egyetem céljai.
  • A szegedi egyetem kuratóriuma én úgy látom az élet minden területét felöleli.”

 

Ezután következett Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója, aki az egyetemi kuratóriumának is a tagja. Ő is mondott beszédet, de szerencsére az aláírás végén külön is tudtunk váltani pár szót, annak volt értelme.

 

Az eseménynek ugyanis nem nagyon: aláírtak egy megállapodást, ami gyakorlatilag arról szól, majd lesz valami valahogyan, és megtanulnak bankolni Tiborcz István bankjánál azok, akik majd bekerülnek a gyakornoki programba.

 

Ezt megerősítette Hegedüs is, majd lesznek gyakornoki helyek, segítik majd a diákokat, valamiben. Előadásokat tartanak a mesterszakon a digitalizáció fontosságáról, egyelőre ennyi történt. És azt is elmondta a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója, hogy nemcsak a Szegedi Tudományegyetemmel kötöttek ilyen megállapodást, hanem más egyetemekkel, még öttel, de felsorolni nem tudta ezeket az intézményeket, csak azt mondta el, hogy az Egri Katolikus Egyetemmel már van hasonló megállapodásuk. Hegedüs szerint a Gránit Bank képviselte innovációk fontosak, az egyetemistáknak meg érdekük, hogy „egy fővárosi, dinamikusan növekvő hitelintézetben próbálják ki magukat.”

 

A Gránit Bank a számlavezető bankja az egyetemi kuratóriumnak, most kötötték ezt a megállapodást. Hogyan terjeszkednek még az SZTE-n? – kérdeztem, mire Hegedüs Éva azt felelte, „szeretnénk az egyetem vezetésével egyeztetni, hogy megjelenhetünk különböző egyetemi eseményeken.”

 

Így nem történik semmi egy komolynak látszó eseményen.