Szereti Shakespeare-t? És a szabadtérit? Most megmondhatja, mit nézne jövőre szívesen a Dóm téren

Szegedieket és a Dóm téri előadások nézőit kérdezik a szabadtéri játékok szervezői arról, melyik Shakespeare darabot látnák szívesen jövőre a csillagfödeles színházban. A nagy angol mester négy komédiája közül lehet választani.

2019. július 08. 15:10

Szereti Shakespeare-t? És a szabadtérit? Most megmondhatja, mit nézne jövőre szívesen a Dóm téren

A szabadtéri játékok 2015-ben – tizenhárom évi szünet után – indította el Shakespeare-sorazatát a Dóm téren. Akkor a Tévedések vígjátékát egyértelmű közönség- és szakmai siker övezte.

Annak ellenére, hogy prózai művet hosszú idő után láthattak először a nézők a Dóm téren, teltházakkal futott két este is és 4,8-as osztályzatot kapott a közönségkutatáson a produkció.

Ezért közkívánatra, egy estére 2016-ban is visszahozták a pazar szereposztással, izgalmas látványvilággal színre vitt darabot.

A Tévedések vígjátékát még egy nyárra visszatapsolták a nézők. (Fotó: Rafai Gábor)

A kezdeményezés két nyáron is bebizonyította, hogy érdemes prózát játszani a Dóm téren, így a sorozatot 2017-ben is folytatták: három estén láthatták a nézők az újabb népszerű Shakespeare-művet, a Vízkereszt vagy amit akartok című produkciót.

Tavaly tovább folytatódott Shakespeare Dóm téri sikersorozata: a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész-rendező, Hegedűs D. Géza állította színpadra Rómeó és Júlia tragédiáját.

Három nyárestén is telt házzal ment a Rómeó és Júlia Hegedűs D. Géza rendezésében

A baljós csillagzat alatt született szerelmesek története a címszerepet alakító Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka mellett igazi sztárparádéval érkezett a Dóm térre. Többek között: Szabó Győző, Kamarás Iván, Hegyi Barbara Hajdu Steve, Igó Éva, Orosz Ákos, Józan László, Trill Zsolt és Szűcs Nelli is fontos szerepet kapott a népszerű darabban, amelyet három estén láthattak a Dóm ikertornyai előtt a nézők.

Idén sincs megállás, tovább zakatol a a közkedvelt Shakespeare-sorozat: július 12-én, pénteken este egy romantikus vígjáték, a Szerelmes Shakespeare érkezik a csillagfödeles színház deszkáira.

A Madách Színház vendégjátékát a szabadtéri játékok több sikeres előadását jegyző Szirtes Tamás rendezte. A hétszeres Oscar-díjas film alapján készült darab megidézi a drámaóriás alakját, és feleleveníti a Rómeó és Júliát életre keltő szerelem történetét.

Pénteken este mutatják be a Dóm téren a Madách Színház vendégjátékát, a Szerelmes Shakespeare című darabot

És mi lesz jövőre? Erről most először a nézők (is) dönthetnek.

Teljesen szabad kezet azért még nem kapnak a színházbarátok, de négy színmű közül azért választhatnak.

A kérdés a következő:

Te melyik Shakespeare-komédiát látnád legszívesebben a Szegedi Szabadtéri 2020-as produkciói közt?

Válaszolni itt lehet.

Nyitóképünk a Rómeó és Júlia tavaly nyári előadásán készült.