Szerdán ismét Szegedre látogat a Nemzeti Népegészségügyi Központ szűrőbusza

10 és 16 óra között ingyenes vizsgálatokat, többek között rákmegelőző szűrést, vérnyomásmérést, vércukormérést, koleszterin- és trigliceridszint-meghatározást, szájüregi szűrést, légzésfunkciós vizsgálatot végeznek el.
Kékes Viktória

2023. február 13. 12:12

Szerdán ismét Szegedre látogat a Nemzeti Népegészségügyi Központ szűrőbusza

Hétfőtől csütörtökig az ország több pontján végez ingyenes egészségügyi állapotfelmérést és rákmegelőző szűrést a Magyar Orvostanhallgatók Szövetsége a Magyar Rákellenes Ligával és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal együttműködve.

 

Az Ismerd fel időben! kampány keretében elvégzett szűrések előnye, hogy egy helyen viszonylag rövid idő alatt több fontos alapvizsgálaton vehet részt az ember.

 

Szegeden szerdán, 10 és 16 óra között, a Dóm téren várják az érdeklődőket. 

 

A szűrőbuszon a következő vizsgálatokat végzik el: vérnyomásmérés, vércukormérés, koleszterin- és trigliceridszint-meghatározás, férfiaknak a prosztata megbetegedéseinek szűrésére használt PSA-mérés, a szívet és érrendszert vizsgáló kardiovaszkuláris állapotfelmérés, csontsűrűségmérés, testösszetétel-analízis, életmódbeli tanácsadás, szájüregi szűrés, légzésfunkciós vizsgálat.

 

Ma délután 16 órától Budapesten, Debrecenben, Pécsen és Szegeden egyszerre tart közös sétát a Magyar Orvostanhallgatók Szövetsége a Magyar Rákellenes Ligával együttműködve. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a rákmegelőzésre, mert a rendszeres szűrés és az időben történő felismerés életet menthet.