Szeptembertől új helyen fogadja vendégeit a Fontanus Egészségközpont Szegeden

Szeptemberben Szegeden a Vadász utca 2/B-ben nyitott új helyet a Fontanus Egészségközpont, ahol nemcsak mozgásszervi rehabilitációval, de a Balance2 mozgásformával és szolgáltatások egyre bővülő körével is várják a vendégeket. SZPONZORÁLT TARTALOM
Szeged.hu

2022. szeptember 26. 09:33

Szeptembertől új helyen fogadja
vendégeit a Fontanus Egészségközpont Szegeden

A Fontanus Központ több mint 15 éve foglalkozik a fejlődéssel kapcsolatos kutatásokkal, amelyek során számos korszerű, innovatív és hatékony módszert fejlesztettek ki a 21. század emberének életviteléhez igazítva. Ezek között megtalálhatók oktatási módszertanok, könyvek, fejlesztő társasjátékok, mozgásformák és sportok egyaránt. Minden kidolgozott eszköz és módszer az ember fejlődését segíti, és használatukkal fejleszthetők a fizikai és mentális képességek, készségek. A Fontanus Egészségközpontban a szakemberek olyan szolgáltatásokkal várják a vendégeket, amelyek alkalmazásával helyreállítható és megőrizhető az egészséges egyensúly a testben és a gondolkodásban.

 

 

Szakszerű állapotfelméréssel segítenek felmérni a test aktuális helyzetét, melynek során feltérképezik az esetleges tartásbeli, mozgásszervi vagy más problémákat. A problémák feltárásán túl mind a hátterükben álló okokra, mind pedig a lehetséges rövid- és hosszabb távú következményeikre segítenek rávilágítani, valamint tanácsot adnak abban is, hogy milyen edzésprogram vagy életmódbeli változtatás szükséges ezek javításához.

 

– A Balance2 mozgásterápiás edzésmódszerrel rendkívül hatékonyan lehet javítani a test állapotát mozgásszervi problémák esetében – emelte ki Dr. Bajzik Éva mozgásszervi rehabilitációs szakorvos, aki Török-Szabó Balázs és Hacker Péter mellett részt vett a módszer megalkotásában. – Legyen szó az ülő életmód miatt kialakult hanyagtartásról, gerincferdülésről, porckorong problémákról, ízületi kopásokról vagy éppen a sokakat érintő migrénes fejfájásról, a Balance2 egyénre szabott ReFit programjával ezek igen eredményesen helyreállíthatók, egyensúlyba hozhatók.

 

Dr. Bajzik Éva elmondta továbbá, hogy a módszer használatával kiküszöbölhetők akár a csecsemőkori mozgáselmaradások vagy később kialakult mozgásproblémák, valamint sérülések, műtéti beavatkozások után a test rehabilitációjára is eredményesen alkalmazható. Így javítható a test mozgása, a test képe is.

 

A Balance2 a rehabilitáción túl a hétköznapi mozgásigény kielégítésére is alkalmas, illetve célzott sportolói edzésprogramként is alkalmazható. Gyakorlatsorai átmozgatják az egész testet, munkára bírják a tartóizmokat és az ízület körüli, úgynevezett mélyizmokat. Fejleszti az egyensúlyt, a kondíciót, a mozgáskoordinációt, stabilizálja az ízületeket, hajlékonyabbá és rugalmasabbá teszi őket, ami által csökken a sérülésveszély. Az Egészségközpontban több nehézségi fokozatú és típusú csoportos Balance2 órával is várják az érdeklődőket.

 

 

– Tartottunk Szegeden csoportos Balance2 órákat korábban is, és nagy siker volt, szerették, akik hozzánk jártak – mondta el Hacker Péter mozgásterapeuta, vezető instruktor. – Most sokkal nagyobb helyen tudjuk fogadni a mozogni vágyókat. Hozzáértő instruktoraink gondos segítségével, akik folyamatosan figyelnek arra, hogy a gyakorlatokat a vendégek szabályosan kivitelezék, megteremthető a természetes egyensúly a testben, és jobban érezhetik magukat a bőrükben.

 

Mindezek mellett masszázs, teljeskörű és egyénre szabott táplálkozási tanácsadás, sportfilozófiai tanácsadás is elérhető a központban. A későbbiekben további szolgáltatással tervezik bővíteni a kínálatot.

 

Bővebb információ és bejelentkezés a Fontanus Egészségközpont honlapján, a Balance2 csoportos órák órarendje pedig a Balance2 honlapján és Facebook-oldalán érhető el.

 

(X)