Szeptember elején indul a Szegedi Vízi Színház programsorozata

Koncertek, színdarabok, gyermekprogramok és bábelőadás váltják egymást szeptemberben a Tisza partján felállított színpadon, a Pinceszínház által idén is megszervezett Szegedi Vízi Színházban.

2021. augusztus 23. 14:03

Szeptember elején indul a Szegedi Vízi Színház programsorozata

Két éve különleges színfoltja Szeged kulturális életének a Szegedi Vízi Színház, amelynek színpada a Tisza-parton áll, a folyó így egy különleges hátteret ad az előadásoknak. A Szegedi Pinceszínház idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját. A társulat a pandémia ideje alatt is folyamatosan dolgozott és négy új produkciót hoztak létre, amiket ősszel láthatnak a nézők.

Szeptember 3. és 19. között tizenhárom program várja a látogatókat. Több előadás a Déryné Programnak köszönhetően kedvezményes áron, 200 forintért nézhető meg.

A mai sajtótájékoztatón elhangzott, az Aradi Kamaraszínházzal együttműködésben jött létre a Vitéz László és az elátkozott malom című élőszereplős bábjáték, amely sok nevetést ígér majd. A darabot a nyitónap délutánján, szeptember 3-án 16 órától nézhetik meg.

Egy saját bemutatóval is készül a Pinceszínház, egy tini musicallal, amelynek alkotói Varga Bálint és Janik László. A Banda című előadás egy csapat tiniről szól, akik együttest alapítanak. A történetet barátság, szerelem és tragédia szövi át és sok-sok zene. Janik László kiemelte, minden évben előállnak egy új produkcióval, amelyek sikerét mi sem jelzi jobban, mint az, hogy az egyiket a Veszprémi Színház tűzte műsorára, a másikat pedig Dunaújvárosban játsszák. A darabról elmondta, kimondottan a szereplőkre íródott, akikkel már több más produkcióban is dolgoztak együtt és olyan mai problémákat feszeget, mint a drog, vagy a másság elfogadása. Janik szerint a fő üzenete az előadásnak, hogy mindenkiben ott van a tehetség, csak meg kell találni, hogy ki, miben tud kiemelkedőt nyújtani.

Az előadások sorából kiemelkedik Varsányi Anna legújabb vígjátéka, Az öltöztető. A szerző elmondta, próbálja darabjait úgy írni, hogy a nézők egy pillanatig se kalandozzanak el, ne unatkozzanak. Hozzátette, azonban hiába vígjátékról van szó, van benne mögöttes tartalom és nemcsak a nevetésen van a hangsúly.

A több mint két hét alatt látható lesz a Csavar Színház két produkciója,

Arany János, A nagyidai cigányok, valamint

  • Petőfi Sándor, A helyiség kalapácsa darabjai,
  • Joós Tamás Cseh Tamás-emlékestje,
  • Hobo Ady Endre estje
  • és a Szeged Táncegyüttes bemutatója.

A parton felállított nézőtéren egy-egy előadást 320-an tekinthetik meg, az ingyenes programok esetén előzetes regisztráció szükséges.

A Csongrád-Csanád megyei Rendőr-főkapitányság és a Szolnoki Vízirendészet közreműködésével kiegészítő programok, többek között bűnmegelőzési sátor, kreszpálya és sárkányhajó bemutató várja a látogatókat.