Szépségét mások is észreveszik: Szeged második az Év Turisztikai Települése versenyben

A második legvonzóbb magyarországi település lett Szeged. A díj újabb bizonyíték arra, hogy Szeged nem csak nekünk, szegedieknek gyönyörű és izgalmas.
Szépségét mások is észreveszik: Szeged második az Év Turisztikai Települése versenyben

Évről évre meghirdeti idegenfogalmi versenyét a Szállás.hu portál. Szeged az idén kimagasló eredményt ért el, a zsűri döntése értelmében második lett az Év Turisztikai Települése versenyben, ezzel városunk Magyarország második legvonzóbb települése.

 

Szeged az elmúlt évek folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően egész évben olyan turisztikai célpont, ahol az ideutazók mindig találnak valami programot, látványosságot, kikapcsolódási lehetőséget. Ezt is kifejezi az elismerés. Csak néhány példa: a közelmúltban kívül-belül megújult a Móra Ferenc Múzeum, a Móra-park, a Stefánia, a Roosevelt tér, az Oskola utca, ezzel tovább fejlődött és szépült Szeged egységes hangulatú, történelmi belvárosa. Újjávarázsolták a Szegedi Partfürdőt, és nyaranta mediterrán hangulatú szabadstrand nyílik a Tiszán. A Szegedi Vadasparkban a medvebemutató után elefántház, majd orrszarvúház épült, így az állatkert országosan is az egyik legjobbnak számít. Továbbra is népszerű a Szegedi Szabadtéri Játékok, tízezrek látogatnak el a Szegedi Ifjúsági Napokra is, és egyre több a minőségi gasztronómiai, valamint kulturális fesztivál a városban, ezek mind Szeged hírét viszik a világban.

 

A  budapesti gálán a Szegednek járó díjat átvevő Binszki József várospolitikai alpolgármester azt mondta, 

 

ez az eredmény azt jelzi, hogy Szeged olyan programokat kínál az itt élőknek és az idelátogatóknak, ami vonzó célponttá teszi a turisták számára.

 

Binszki József az elismeréssel

 

Ács Szilvia, a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy Szeged a turisztikai attrakciók széles kínálatát nyújtja minden korosztálynak.

 

„Mindenki megtalálja a városban azokat a lehetőségeket, amik a számára megfelelőek. Visszatérő vendégeink vannak, akik szeretik, hogy az attrakciók és a programok folyamatosan megújulnak. Igyekszünk évről évre újat mutatni a vendégeknek”.

 

– fogalmazott a turisztikai szakember, aki szerint Szeged túl van már azon, hogy egynapos turisztikai célpont legyen, hisz akár egy hétre való program és látnivaló is megtalálható a városban és környékén. Hozzátette, egy ilyen díj nagyon jó reklám a Szegednek, a város tovább növelheti az idelátogatók számát.

Ács Szilvia

 

Idén közel 15 ezer szálláshely, 500 település és 7300 turisztikai attrakció mérettette meg magát, valamint 1,6 millió vendégértékelés és hatezer foglaló szavazata segítette a szakmai zsűri döntését.

 

A Szállás.hu idén is három kategóriában hirdette meg a verseny. Az Év legvonzóbb magyarországi települése, a Legvonzóbb turisztikai attrakció mellett a Legvonzóbb szálláshely kategóriáiban keresték a legjobbakat.

 

  • Az Év Szállása fődíjat idén a mórahalmi Colosseum Hotel nyerte el.
  • Az Év Turisztikai Attrakciója a vendégértékelések alapján a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, míg a zsűri értékelése szerint a Magyar Zene Háza lett.
  • Magyarország kincsei közül a dobogó első fokán Debrecen végzett, Szeged a második és Zalakaros a harmadik a zsűri rangsorában.
  • A Turizmus Szakma Példaképe – ifj. Papp Imre-emlékdíjjal Ritter Judit, a Hotel Szárcsa Székesfehérvár ügyvezető igazgatójának munkáját ismerték el.
A megújult Stefánia és Tisza-part