Szépen búcsúzik a nyár, papíron

Noha holnap már szeptember, és ezzel ősz is lesz, ne legyenek kétségeink afelől, lesz még idén ilyen szép időnk, mint ez a szerdai.
Garai Szakács László

2022. augusztus 31. 06:57

Szépen búcsúzik a nyár, papíron

Zavartalan napsütés lesz délelőtt, a komolyabb felhősödések az ebéd utáni megkávézások idején kezdődnek. Ma nincs már zivatarveszély, az előző két nap volt, hétfőn szakadt délután az eső, kedden csak riogattak a gomolyfelhők. Egészen minimális a valószínűsége annak, hogy délután eleredjen az eső, de a zivatarveszély alatt sem volt sokkal nagyobb a valószínűsége, mégis az egyik nap leszakadt az ég, a másik nap „fennmaradt”. Ez ugye azért fontos, mert nem is olyan régen emiatt a bizonytalanság miatt fejezte le Palkovics László az Országos Meteorológiai Szolgálatot, de van egy sokkal hétköznapibb fontosság is: joggal bosszankodnak ilyenkor a mosott ruhát az erkélyen szárítók, hogy szó sem volt esőről, akkor miért?

 

De bárhogy is: tizenhét fokról indul ma a felmelegedés, huszonkilencnél ér véget, éjszakára huszonkettőig hűl vissza a levegő. A szél fő iránya északkeleti, közepesen erősen fúj, néha észak-északkeletről, északról is.

 

A levegőminőség rendben, van, bár kezd újra sok lenni a szálló por, a pollenhelyzet a parlagfüvet leszámítva viselhető.

 

 

Nézze meg még délután az utolsó hivatalos nyári napon Szegedet! Ma is érdemes – meg, igazából mindig.

 

Címlapon

mutasd mind