Szép hazai búcsú az alapszakasztól: Naturtex-SZTE-Szedeák–Pécsi VSK 106–95

Győzelmével a középházban van a Szeged. Simándi mester szerint lehetett volna jobb is ez a mai meccs.
Garai Szakács László

2022. március 19. 20:45

Szép hazai búcsú az alapszakasztól:
Naturtex-SZTE-Szedeák–Pécsi VSK 106–95

Naturtex-SZTE-Szedeák–Pécsi VSK 106–95 (33–22, 27–26, 22–20, 24–27)

Tippmix Férfi NB I A csoport, 25. forduló Újszeged, Városi Sportcsarnok, vezette: Mészáros Balázs, Söjtöry Tamás Ferenc, Makrai Márton.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Alston 17, Bognár 15/3, Cook 14/3, Persons 26/3, Polányi 6/6. Csere: Balogh, Davis 16/6, Filipovoc, Keller 2, Kerpel-Fronius 7/3, Mayer, Szatmári 3. Vezetőedző: Simándi Árpád.

Pécsi VSK: Carpenter 11/3, Hayes-Jones 29/18, Illés 18/6, Ivosev 18, Kalmár 2. Csere: Bíró 15/3, Brkic, Donaldson, Farkas Sándor, Futó, Goldring 2, Popadic. Vezetőedző: Andrija Ciric.

 

Ha a Péccsel játszik a Szedeák, akkor száz fölé megy. Így volt legutóbb a Lauber Dezső Sportcsarnokban is, és így lett Újszegeden is. Az alapszakasztól Székesfehérváron búcsúzik a Szeged, egy hét múlva, március 26-án.

 

A csapat honlapján így nyilatkoztak

Simándi Árpád: – Sok problémánk volt a héten, nem tudtunk rendesen edzeni, de a lényeg a győzelem volt ma, ehhez gratulálok a srácoknak! Ahhoz, hogy a play-offba bejussunk, ennél jobb játék kell támadásban és védekezésben is. Hiába dobtunk százhat pontot, nem volt olyan kollektív a támadójátékunk, mint amit szeretnénk. A Pécsnek sok veszíteni valója nem volt a mai mérkőzésen, de jobban kell védekeznünk ahhoz, ha komolyabb célokat akarunk elérni. A legfontosabb a győzelem volt, így biztosan bent vagyunk a középházban, innentől dolgoznunk kell tovább azon, hogy még jobbak legyünk. Sok sikert kívánok a Pécsnek a bent maradáshoz és a play-out elkerüléséhez!

 

Polányi Kristóf: – Annak ellenére, hogy végig vezettünk, nehéz mérkőzés volt. Egész héten nehézségeink voltak, nem volt elég játékosunk az edzéseken, de nyertünk, és ez a lényeg. A védekezésünk hagyott kívánni valót maga után, és a csapatjátékunkon is javíthatunk, de szerencsére akadtak jó egyéni teljesítmények, így sikerült nyernünk. További sok sikert kívánok a Pécsnek!

 

Andrija Ciric: – Pontosan tudom, milyen nehéz Szegeden játszani. Két kezdőjátékosunk hiányzott ma, egy harmadik pedig családi problémákkal küzd, persze ez nem kifogás. Egy kicsit sikerült felrázni a csapatomat, mégha fáradtan is mozogtunk néha védekezésben, de más ritmusban játszottunk, mint a legutóbbi két mérkőzésünkön. Nagyon fontos meccs jön most a Paks ellen, erre koncentrálunk, a Szegednek pedig gratulálok és sok sikert kívánok!

 

Illés Máté: – Gratulálok a Szegednek! Voltak jobb periódusaink, de sajnos amikor megközelítettük őket, elhagytak az energiánk minket. Küzdöttünk, mindenki beleadott mindent, a védekezésben azonban voltak hibáink. Fontos mérkőzések következnek, kielemezzük a mai találkozót. Minden hátralévő meccs élet-halál számunkra.

 

Nyitóképünkön Persont blokkolják. A fotót a hazai szövetség honlapjáról vettük át.