Szélviharra cseréljük napközben az esőfelhőket

Napsütés? Majd...
Garai Szakács László

2022. február 07. 06:45

Szélviharra cseréljük napközben az
esőfelhőket

Egyenhőmérséklet van.

 

Hét fokban aludtunk el, ennyire keltünk, és napközben is ennyi lesz, innen csak hűlni fog a levegő, koraestétől. Sokat nem, három fok lesz a mai napi minimum.

 

Éjszaka egész sokat esett, és elvileg még van is a felhőkben, tíz-tizenegy óráig, ha nem is folyamatosan, de eshet, esni fog. Ekkor a szél még délnyugatról fúj elfogadható sebességgel, de az esőfelhők elvonulta után főszereplővé lép elő, miközben irányt is vált: ekkor már északnyugatról fúj és egészen viharosan. Nem is csoda, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat egész Csongrád-Csanád megyére első fokú figyelmeztetést adott ki a széllökések miatt. Ez azt jelenti, hogy jellemzően lakott területen kívül a legerősebb széllökések sebessége meghaladhatja a 70 kilométer/órát is. Az égbolt egyébként ekkor is borult lesz, délután sem láthatjuk a napot, csak tudjuk, hogy ott van a felhők mögött. De az éjszaka már derűs lesz, a hat napos Holdat gond nélkül meg lehet majd figyelni, egészen éjfélig, akkor nyugszik.

 

A levegőminőség ma rendben van.

 

 

A pollenek viszont nem igazán, a februári pollenszezonba egyre több növény kapcsolódik be.

 

 

Esernyő, esőkabát nélkül dőreség elindulni. A széllel legyenek óvatosak vezetés közben, különösen, ha elhagyják a várost!