Széllökések viszik és hozzák a záporokat

Csak havazásra nem kell ma készülnünk minden más várható, lesz.
Garai Szakács László

2022. február 17. 06:50

Széllökések viszik és hozzák a
záporokat

Dudley.

 

Ez annak a viharciklonnak a neve, ami átsöpör az egész Kárpát-medencén, így Szegeden is. A felettünk lévő söprésnek az lesz a lényege, hogy a reggeli, délelőtti kisebb esőket, záporokat, dél-délnyugatról fújó viharos széllel viszi arrébb, ekkor, valamikor ebédidő környékén ki is süthet a nap. De a szél nem áll le, ezért folyamatos lesz a felhővonulás a nap előtt, azaz folyamatosan kiderül, beborul. Ez a változatosság aztán nem sokkal sötétedés után újabb záporokká alakul át, ám éjszakára, ha nem is derül ki teljesen az égbolt, de van esélyünk arra, hogy lássuk tizenöt napos holdat. Ha már ennyit írtam a szélről: az Országos Meteorológiai Szolgálat egész Csongrád-Csanád megyére első fokú figyelmeztetést adott ki a várható széllökések miatt. Hőmérsékleti adatok: négy fokról tizenöt fokig melegszik fel a levegő, éjszakára is csak kilencre hűl vissza.

 

A levegőminőséget ma is a 2,5 mikronos szálló por rontja le közepesre.

 

 

A pollenszóró növények közül lassan minden fának minimum zöld lesz a karikája, pedig még mindig csak február közepén tartunk.

 

 

Esernyő, esőkabát mindenképpen legyen ma kéznél. Lehet, hogy csak a táskában lesz, de ha éppen akkor kell elindulnia amikor a szélvihar viszi az esőt, akkor bizony jó lesz elővenni ezeket a kiegészítőket.