Szél Bernadett: Feljelentem a kormányt rémhírterjesztés miatt

A kormány a propagandához igazította az oltások hatékonyságra vonatkozó adatokat, ez pedig alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa – írta Facebook posztjában a független országgyűlési képviselő.

2021. április 26. 16:27

Szél Bernadett: Feljelentem a kormányt rémhírterjesztés miatt

Szél Bernadett szerint az egyes vakcinatípusok hatékonyságát fontos lenne „tudományos igényességgel” bemutatni,

a kormány azonban egy teljesen félrevezető táblázatból vonta le és tette közzé azt a következtetést,

hogy „A Pfizer-BioNTech-vakcinával történő oltás után többen betegedtek meg, és kétszer annyian haltak meg, mint a Sinopharm-vakcina után.” A második oltás utáni fertőzési és halálozási adatok alapvető információk - mint például az egyes vakcinákkal beoltottak száma, életkora, egészségügyi állapota - elemzésbe való bevonása nélkül a táblázat teljesen alkalmatlan a vakcinák közti összehasonlításra. – hangsúlyozta a politikus

Rémhírterjesztést valósít meg az, aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa.

A képviselő szerint a félrevezető adatokkal alátámasztott kormányzati állítások alkalmasak arra, hogy elbizonytalanítsák az embereket és aláássák a nyugati vakcinákkal szembeni bizalmat, ezért feljelentést tesz a kormány ellen rémhírterjesztés miatt.

Tovább olvasom

Kapcsolódó cikkek

mutasd mind