Szél Bernadett: A Fidesz a rossz kormányzati teljesítményéről próbálja elterelni a figyelmet a gyűlöletkampánnyal

A pedagógusbérek még mindig megalázóan alacsonyak, közben egyre durvul a politikai küzdelem, Szél Bernadett kampányfőnökének autóját is feltörték – a Momentum előválasztási jelöltje volt Balogh Judit vendége.

2021. szeptember 02. 15:48

Szél Bernadett: A Fidesz a rossz kormányzati teljesítményéről próbálja elterelni a figyelmet a gyűlöletkampánnyal

Szél Bernadett, aki az iskolakezdésről tartott sajtótájékoztató Mihálik Edvinne a Dugonics téren, a Téma adásában arra hívta fel a figyelmet, hogy tanév elején rendre ugyanazok a strukturális problémák merülnek föl és csak a pedagógusok kitartásán múlik, hogy a közoktatás tovább működik. A Nemzeti Alaptanterv megfosztja a tanárokat az önállóságuktól, közben egyre növekszik a rájuk nehezedő adminsztrációs teher, a járvány miatt korábban bevezetett távoktatáshoz semmi segítséget nem kaptak. Az idei tanévkezdést most a koronavírus elleni védekező intézkedések hiánya is megnehezíti.

A független országgyűlési képviselő a járvánnyal kapcsolatosan elmondta,

fontos lenne, hogy olyan kormányunk legyen, amiben megbízhatunk – ami nem politikai instrukciókat osztogat egy ilyen helyzetben, hanem hagyja a szakembereket érvényesülni.

Szél Bernadett beszélt az előválasztás fontosságáról is. Elmondta, így biztosítható az, hogy mindenhol egyetlen ellenzéki maradjon talpon a Fidesz jelöltjével szemben. Szerinte az is nagyon fontos, hogy az ellenzéki pártok most kint vannak az utcán és beszélgetnek az emberekkel. Eközben a kormány a Stop Gyurcsány, Stop Karácsony kampányában csak béna videókat tud gyártani, meg petíciózni próbál ellenük – ami 12 év kétharmados kormányzás után komolyanvehetetlen.

Szél szerint mindez csak pótcselekvés, amivel a Fidesz a rossz kormányzati teljesítményről próbálja elterelni a figyelmet. Olyan problémákról, mint az alacsony nyugdíjak, a klímakatasztrófa, vagy a mélyszegénységben élő beoltatlan emberek gondjai.

Nézze meg a teljes beszélgetést itt!