Székesfehérvár fideszes polgármestere hozta eddig a legszigorúbb rendeletet a húsvéti hétvégére

Cser-Palkovics András egyáltalán nem elégedett a központi korlátozásokkal, és azzal sem, hogy az operatív törzs a legfontosabb alapinformációkat sem osztja meg a települések vezetőivel.

2020. április 10. 14:20

Székesfehérvár fideszes polgármestere hozta eddig a legszigorúbb rendeletet a húsvéti hétvégére

Tíz nagyon szigorú pontban foglalta össze Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere azokat a szabályokat, amelyeket polgármesterként hozott a húsvéti időszakban.

A posztban a húsvéti hétvégére érvényes pontok mellett három ajánlást is megfogalmazott, és arra kéri a székesfehérváriakat, lehetőleg tartsák is be azokat hosszabb távon is.

A polgármester Facebook-oldalán és Székesfehérvár hivatalos oldalán is megjelent rendeletben az is olvasható,

„A rendelet szabályainak be nem tartása a közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartásnak minősül, ami 10 000 Ft-tól 50 000 Ft-ig terjedő helyszíni bírsággal szankcionálható. A célunk nem a büntetés, hanem a figyelemfelhívás, valamint egészségünk védelme érdekében a szabályok betartása és betartatása! Bár reméljük, hogy nem lesz ilyenre szükség, de amennyiben bírságolás történik, úgy a bírság összegét a járvány elleni védekezési alapba csoportosítjuk át.

A rendelet betartatásában a rendőrség, a honvédség és a polgárőrség közreműködését kértem, valamint fokozott ellenőrzésre utasítottam a közterület-felügyelőket.”

Cser-Palkovics ugyanakkor azt is megjegyzi,

„Tudom, hogy ez az időszak mindenki számára nagyon nehéz. Különösen igaz ez az idős emberekre és a fiatalokra. Tudom, hogy a Húsvét kiemelkedő hitéleti időszak, tudom, hogy családi ünnep is, tudom, hogy gyönyörű tavaszi idő várható, de semmi sem lehet fontosabb most a védekezésnél, az emberi élet mentésénél és az egészség megőrzésénél. Ezért a szabályok betartását kérem mindenkitől! Nem azért, mert rendeletben van, és nem azért, mert be nem tartásuk szankcióval jár, hanem mert most ez mindenki érdeke. Ha valaki ezeket a szabályokat nem tarja be, az nem a polgármestert, a kormányt, a rendőrt, hanem elsősorban saját magát csapja be. Biztos vagyok azonban abban, hogy a fehérvári közösség – különösen ebben a nehéz időszakban – szabálykövető, és vigyáz magára, vigyáz egymásra is.”

A székesfehérvári polgármesteri rendelet délután kettőtől hatályos húsvéthétfőn éjfélig van érvényben.

Tovább olvasom