Szeged helyett csak Kőbányára megy Orbán határvadászt avatni – Besenyei Zsolt jegyzete

Ez egy komplett bohózat volt. Csak azért nem igaz, hogy Orbán ennyire még nem tette magát nevetségessé, mert amúgy dehogynem. Például áprilisban, amikor kizárta a megszorításoknak még a lehetőségét is, és arra hivatkozva utasította el a gázáremelést, hogy látott már olyat, hogy valaki a választás után megváltoztatta politikáját, de annak nem lett jó vége.
Besenyei Zsolt

2022. szeptember 07. 17:35

Szeged helyett csak Kőbányára megy
Orbán határvadászt avatni – Besenyei Zsolt jegyzete

És erre tessék, ő is megváltozatta, és még nincs is vége.

 

Április az úgynevezett rezsicsökkentés fenntartásának és a háborúból való kimaradás (Fidesz: nem hagyjuk, hogy a magyar családok fizessék meg a háború árát!) hazugságával megnyert választás óta csak a kapkodás és a káosz, amire jó példa a bejelentett, majd elmaradt határvadász-eskütétel, és a lemondott, sőt, le is tagadott Orbán-beszéd. 

 

Mint cseppben a tenger, mutatja Orbán-kormányzását.

  • Előbb meghirdetik az eskütételt.
  • A meghívóban szerepel Orbán „ünnepi beszéde”.
  • Szeged totális lezárást tervezik, mintha legalábbis az Egyesült Államok elnöke látogatna a városba.
  • Azután letagadják a miniszterelnöki megjelenést.
  • Végül lemondják az egész rendezvényt.
  • De csak szóban, hogy nyoma se maradjon.

 

Megpróbálták elhazudni az egészet. De sikerült?

Nem, mert annak már nyoma volt: a rendőrség – mint rendezvényszervező – írásos – és különösen giccses – meghívójában írásban állították, hogy Orbán ünnepel majd.

 

Szerencsétlen Havasi nevű sajtótitkár viszont nem tudta, hogy már kimentek a meghívók, és azt hitte, hogy mivel nincs bizonyíték az ellenkezőjére, gond nélkül hazudhat, és minősített hírlapi kacsának egy megalapozott információt.

 

Hazudnak reggel, délben és este, minden hullámhosszon és minden platformon. Lebuknak rendszeresen, és mennek tovább vállrándítva, mintha mi se történt volna. Havasinak például eszébe se jut elnézést kérni, és bevallani, hogy volt ilyen terv, de már elmúlt. Mert akkor azt is kellene mondania, hogy miért.

 

Havasi hírlapi kacsája amúgy pont olyan, mint bő tíz éve Szijjártó bulvárkacsája. A mai külügyminiszter, akkor Orbán személyi szóvivője 2012-ben Schmitt Pál plágiumügyét minősítette ekként. Ám, mit tesz Isten, az államfő pár nap múlva lemondott. A bulvárkacsáról kiderült, hogy nagyon is valós.

 

Most meg a hírlapi kacsáról derült ki, hogy annyira megalapozott, hogy írásos bizonyíték van rá.

 

Az esetnek több tanulsága is van.

 

  • Például, hogy nemcsak akkor hazudnak, ha mozog a szájuk. Írásban se mondanak igazat.
  • Valamint, hogy ha kacsát emlegetnek, akkor egész biztosan hazudnak.

 

A kacsázás után Orbán Szijjártót nemhogy kirúgta volna, de előléptette. Ennek alapján Havasi is számíthat arra, hogy meghosszabbítják Lovasberényig. A Fideszben és az Orbán-kormányban hazudni nemhogy nem bűn, hanem egyenesen érdem, és hazugsággal lebukni és nevetségessé válni se hiba, csak pech.

 

Ezek után az MTI közölte, hogy nem Szegeden és péntek reggel, de megtartják a rendezvényt. Az új helyszín a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti központja a fővárosban, az időpont péntek 10 óra. A terv az, hogy Orbán mond beszédet.

 

Budapest lezárásáról még nincs hír, és az MTI-hírt sem minősítették hírügynökségi kacsának. De még van két nap, szóval bármi lehet.