Szegediek is vízre szállnak ma a kajak-kenu vb-n

Hatvanhat ország mintegy 850 versenyzője indul a portugáliai kajak-kenu világbajnokságon. A paraversenyek már szerdán megkezdődtek, ezekben 150 fős a mezőny, az épek csütörtökön rajtoló küzdelmeiben pedig 700-an próbálnak minél jobb eredményt elérni.
Szegediek is vízre szállnak ma a kajak-kenu vb-n

Ez sorrendben a 44. vb a gyorsasági szakágban, a délnyugat-európai ország -, montemor-o-velhói helyszínnel - először házigazda. A 25 ezer fős kisváros 200 kilométerre északra fekszik Lisszabontól, Coimbra körzetben.

A mostani viadalra jelentős beruházásokkal készültek a szervezők, például 150 ezer euró értékben szélvédő falakat építettek a pálya mellett, hogy ezzel próbálják mérsékelni az állandóan uralkodó jobbos oldalszélből fakadó különbségeket az egyes sávokban. A verseny teljes költségvetése 1,3 millió euró.

A csütörtök délelőtti programban nyolc magyar egység érdekelt, az Ilyés Róbert, Noé Bálint kajakos duó, a Korisánszky Dávid, Mike Róbert kenu kettes és Kopasz Bálint (K-1) 1000 méteren, a többiek – Kozák Danuta, Nádas Bence (mindkettő K-1), Lakatos Zsanett, Kiss Tamás (mindkettő C-1), valamint a Kárász Anna, Kozák kajakpáros – 500-on mutatkozik be.

Videónk is van! A Szeged Televíziónak Birkás Balázs és Kárász Anna is nyilatkozott indulás előtt!

Tovább olvasom