Szegedi Tükör: várak egy tenyéren

Az Odesszai fiókkönyvtárban március végéig láthatók Budai László vármakettjei: a bándi Essegvár, Döbrönte, Drégely, Tátika, Rezi, Solymos, Fülek, Nándorfehérvár, Szeged, Pápa, Nagyvázsony, Füzér, Eger, Nagyvárad, Tata, Várpalota és Hollókő vára.
Szegedi Tükör

2022. március 26. 10:06

Szegedi Tükör: várak egy tenyéren

Ott van a postaládájában a város ingyenes hetilapja, a Szegedi Tükör! Mi történt Szegeden, mi történt a szegediekkel a héten? Tizenkét oldal tartalmas és szórakoztató olvasnivaló nemcsak a hétvégére. Az eheti lapszámból:

  • Több százan álltak ki a tanárok mellett a Klauzál téren rendezett demonstráción, amelyen Botka László polgármester mellett az egységes ellenzék két szegedi országgyűlésiképviselő-jelöltje, Mihálik Edvin és Szabó Sándor is részt vett.
  • Kiskundorozsmán kezdődött el az önkormányzat véderdő-telepítési programja, ahol 1350 őshonos puszta szilt ültettek el közel egy hektáron. A város ezzel igyekszik csökkenteni a klímaváltozás káros hatásait.
  • Átadták a Szeged és Bordány közötti kerékpárút eddig hiányzó, 3,7 kilométeres szakaszát. A beruházáshoz az Európai Unió 340 millió forint támogatást nyújtott, amit Szeged városa további közel 100 millió forint saját forrással egészített ki – mondta Mihálik Edvin Sziksósfürdőn az ünnepélyes átadón.

 

Szegedi Tükör. A város és lakói.

 

 

Tegye el elektronikusan is az újságot! Töltse le a lapot!

 

Nem kapott valamiért Szegedi Tükröt? Ide írjon levelet! Kérjük, írja meg neve mellett a címét is, ezzel is segítve munkánkat!