Szegedi tankolás: üzemanyag hol van, hol nincs, de megtapasztaltuk az „üzemanyagidillt” is

A tapasztalatok vegyesek. Hétfőn délután tettünk egy kört, ezt láttuk a töltőállomásokon.
Bod Péter

2022. november 29. 12:32

Szegedi tankolás: üzemanyag hol van, hol nincs, de megtapasztaltuk az „üzemanyagidillt” is

Elsőként az Algyői úton lévő Shell-kutat céloztuk meg. Valamennyi töltőoszlop működött, benzin és gázolaj is volt, sorba alig kellett állni. Egyetlen autó várakozott előttünk, így hamar nyithattuk a tanksapkát.

Bár eddig el sem jutottunk, mert engedve a benzinkutas ajánlatának, belementünk abban, hogy ő tankoljon, így teremtve meg a beszélgetéshez szükséges feltételek. 

 

Gyorsan tisztáztuk, hogy valóban harminc liter a limit. Abban is biztosan voltunk, hogy ennyire most nem lesz szükség, mert legalább félig tele tankkal jöttünk benzinért. A vége valamivel több mint huszonhét liter lett, amiért piaci áron 18 ezer forintot kellett volna, ám a 480 forintos hatósági ár mellett ezért most nagyjából 13 ezret fizettünk.

 

Amikor az elmúlt napok üzemanyaghiány felől érdeklődtünk, megtudtuk, hogy kisebb zavar valóban volt. Vagyis az autósok hirtelen megrohanták a töltőállomásokat, és ekkor a legnagyobb hálózatoknak is akadtak időlegesen gondok, de hétfőre sokat javult a helyzet, vagy, ahogy benzinkutasunk fogalmazott: a dolgok kisimultak.

 

A hétfő kora délutáni „üzemanyagidillt” magyarázhatta, hogy az előző napokban a legtöbben, még akkor is, ha jelentős sort kellett kivárni, mégis teletankolták autójukat. Ezt a feltételezést erősítette meg a benzinkutasunk. Ehhez hozzátette, hogy 16 óra után azonban rohamra számít, mert a munka végeztével újból nagyobb számban jelenhetnek meg vásárlók az üzemanyagért.

 

Végezve a Shell-kúton a város felé vettük az irányt, és az Északi körúton lévő OMV-hez kanyarodtunk be. Alig néhány autós tankolt, a hétfő délutáni életkép egészen másképp festett, mint a vasárnap délutáni, amikor óriási sor állt a töltőállomásnál, arra várva, hogy tankolhasson.  

 

Az OMV-nél nem korlátozták a vásárlást, hiányt egyetlen üzemanyag fajtából sem tapasztaltunk. Igaz, a hétvégén itt látott tömegjelenetek is azt támasztották alá, hogy folyamatos volt benzinből és gázolajból is a kiszolgálás. Egyedül a váratlanul sok autós megjelenésével kellett megküzdeni a kiszolgáláskor. De ez a roham jól érzékelhetően levonult, legalábbis itt.

Címlapon

mutasd mind