Szegedi színekben folytatja az olimpiai bronzérmes Kiss Tamás

Tovább erősödött az egyik legeredményesebb szegedi klub, az NKM Szeged Vízisport Egyesület, amely 2019-ben sorai között tudja a válogatott, olimpiai bronzérmes Kiss Tamást, aki 21 év után Csepelről váltott a Tisza-partra.
Szegedi színekben folytatja az olimpiai bronzérmes Kiss Tamás

Kiss Tamás neve összefonódott a Csepellel, januárban mégis a klubváltás mellett döntött. A válogatott kenus a klub honlapjának nyilatkozva elmondta, egy kicsit furán érzi még magát Szegeden, hisz 21 évig versenyzett Csepeli színekben. A klubváltás kapcsán elmondta, ennek oka, hogy az elmúlt két év eredményeivel nem volt megelégedve, és úgy érezte, egy új helyen meg tud újulni. Ráadásul a hazai szövetség az az olimpiai kvótaszerzés reményében központosította a kenusok felkészítését, ami Tamásra ösztönzőleg hatott és csatlakozni kívánt a kezdeményezéshez, azonban klubja nem támogatta a döntését. Ezért keresett másik egyesületet magának.

A sportoló elmondta azt is, még 2-3 évig akar versenyezni és pályafutását szerette volna Csepelen lezárni. Azonban Szegeden új ingerek érték. „Nagyon motivált vagyok és látok magam előtt egy nagyon pozitív utat. A szövetségi edzőtáborban eddig nagyon kellemes benyomások értek. Vécsi Viktor programja nagyon tetszik, számomra sok újdonság van benne, remekül fel vannak építve az edzések. Bízom benne, hogy eredményes is lesz a közös munka.” – mondta.

Kiss Tamás 2008-ban olimpiai bronzérmet szerzett Kozmann Györggyel az oldalán, emellett háromszoros világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok és világjátékok-ezüstérmes.

Az interjúban a jövőről Kiss Tamás annyit mondott, konkrét célok helyett irányelveket fogalmazott meg magának. Szeretné kivenni részét az olimpiai kvótaszerzésből, ami ebben a szezonban a legfontosabb feladat. Tervezi, hogy párosban is indul majd versenyeken, az elképzelések szerint Kiss Balázzsal térdelnek majd össze. „Szeretnék tavasszal minél jobb erőben vízre szállni, úgy is ott dől el minden.”

Szóba került a beszélgetés során az is, hogy eddigi nagy ellenfelével, Bodonyi Andrással klubtársak lette, ami új helyzetet teremt mindkettőjük számára. Tamás szerint ez nem jelent majd problémát nekik, már hónapok óta egy csoportban edzenek Vécsi Viktor irányításával. „Kíváncsi leszek, hogy kezeljük majd a helyzetet akkor, amikor már vízen leszünk.” – tette hozzá. Kiemelte, ebben a szezonban a párosra helyezi a hangsúlyt, így nem biztos, hogy riválisai lesznek egymással Bodonyival. Számára a legfontosabb, hogy a szegedi vb-n jól szerepeljenek a kenusok és mind a három kvótát megszerezzék.

Videónk is van! Nézze meg Sík Mártonnak, az NKM Szeged VE szakmai igazgatójának rövid nyilatkozatát is, amit a Szeged Televíziónak adott a témában!

Tovább olvasom