Szegedi szakembereket is díjaztak a Magyar Sport Napján + további sporthírek

Négy szegedi is kapott díjat a Magyar Sport Napján. Eszterházy Miksa-díjat vehetett át Horváth András, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója, a sport népszerűsítésében, a lakosság fizikai és erkölcsi állapotának fejlesztéséért végzett tevékenysége miatt. A sport területén végzett kiemelkedő oktatói, tudományos tevékenységéért Kemény Ferenc-díjban részesült Szabó József, a Szegedi Tudományegyetem Sportközpontjának korábbi vezetője. A sport iskolai népszerűsítésében, az ifjúság testedzésének szervezésében és fejlesztésében kifejtett kiemelkedő munkájáért Kerezsi Endre-díjat kapott Kása Ferenc pedagógus, az EDF DÉMÁSZ-Szegedi VE edzője, a sportszakmai területen végzett munkájáért pedig Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült Balogh László, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Testnevelési és Sporttudományi Intézetének igazgatója.

2016. május 11. 22:59

Biacsi Ilona már biztos ott ehet a riói paralimpián. A Magyar Paralimpiai Bizottság szerdán úgy döntött, hogy a megszerzett három kvótából az egyiket a SZVSE futója kapja. Antal Andor tanítványa 2012-ben Londonban bronzérmes lett 1500 méteren. A második kvótával Csontos Piroska indulthat Brazíliában, míg a harmadik kvótát a júniusi  olaszországi világbajnokság után osztja ki a szövetségi kapitány. Erre Biacsi Ilona testvére, Bernadett is pályázhat.

Szombaton rendezik meg az első szegedi félmaratoni futóversenyt, amelynek a központja az újszegedi sportcsarnoknál lesz. A nagyszabású több ezer megmozgató rebdezvényre még a helyszínen is lehet nevezni szombaton délelőtt. Több távon is lehet indulni. A klasszikus 21,1 km mellett 10 és 5 km-en is rendeznek versenyt, de a gyeremek és a családok 500, 1000 és 2024 métert is futhatnak. A mezőny Újszegedről indulva értinti majd a belváros szinte minden pontját. A félmaraton 10 órakor startol el.

Mindez képpel és hanggal a videóban.

Tovább olvasom