Szegedi pedagógus is átvehette az ország egyik legjelentősebb magán alapítású oktatási díját

Az 1999-ben alapított Ericsson-díjjal immáron 210 pedagógust jutalmaztak. A díjazottak között idén is akadnak egyéni oktatási módszereket alkalmazó tanárok, a munkájukba infokommunikációs eszközöket is beillesztő oktatók, csillagászati szakköröket tartó szakemberek, országos tanulmányi versenyek szervezői és tankönyvek szerzői is.

2018. június 16. 10:36

Szegedi pedagógus is átvehette az ország egyik legjelentősebb magán alapítású oktatási díját

Az Ericsson Magyarország 1999-ben alapította az immár huszadik jubileumához érkezett Ericsson-díjat. A díj célja, hogy elismerje azoknak a közoktatásban résztvevő pedagógusoknak a munkáját, akik akár a kötelezettségeiken felül is tesznek azért, hogy a magyar általános és középiskolai természettudományos képzés a világ élvonalában járjon.

A díj 1999-es alapítása óta immár 210 matematika és fizika tanár vehette át az elismerést, így az új díjazottak is egy valóban érdemes társaságba csatlakozhattak.

A napokban átadott díjat az idén is összesen négy kategóriában két-két valódi tanáregyéniség nyerte el. A tanárokat tanítványaik, iskoláik és egyéb oktatási intézmények terjeszthették fel a díjra, a díjazás pedig az Ericsson közoktatási partnerei, a Bolyai János Matematikai Társulat és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat bírálata, és a MATFUND Alapítvány kuratóriumának jóváhagyása alapján történt. A díjat a legelkötelezettebb, alapszintű oktatásban résztvevő matematikát és fizikát oktató pedagógusok vehették át, akik a „kötelező” tanórákon túl is számos különfoglalkozás alkalmával és egyéb iskolán kívüli tevékenységükkel is segítik diákjaik fejlődését és a tehetséggondozást.

Az ezévi díjazottak között volt Soós Edit, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolája tanára is, aki a matematika tantárgy népszerűsítéséért vehette át a díjat.

Az idei díjakat Éry Gábor vezérigazgató, Őexc, Niclas Trouvé Svédország magyarországi nagykövete és Beskid Vilmos kutatás-fejlesztési igazgató adta át a nyolc érdemes pedagógusnak a Magyar Tudományos Akadémia Felolvasó termében. A díjátadó ceremóniának külön személyességet és rangot adnak a tanárokról készült kisfilmek, amelyek a diákok sajátos, kendőzetlen módján mutatják be a díjazottakat.

Tovább olvasom