Szegedi parkolóügy – 1. rész: a fideszes feljelentő maga is kapott parkolóbérletet

Szerte Magyarországon bevett gyakorlat, hogy egy település a lehetőségeihez képest segíti azoknak a munkáját, akik sokat tesznek a közösségért, helyben vagy akár országosan is. Így tett Szeged is, amikor parkolóbérletet adott bizonyos személyeknek. Köztük olyannak is, aki megköszönte, elrakta, majd egyszer csak állítólag följelentette az önkormányzatot, mert adtak neki.

2018. október 31. 19:35

Szegedi parkolóügy – 1. rész: a fideszes feljelentő maga is kapott parkolóbérletet

Kohári Nándor 2002-től 2014-ig volt tagja Szeged közgyűlésének Fidesz–MDF–MKDSZ, majd Fidesz–KDNP, végül a Fidesz színeiben. Szeret kerékpározni, mindenhova biciklivel jár, hatalmas könyvtára van, és emellett szabadidejében állítólag feljelenteni is szokott.

Szeged önkormányzata neki köszönheti, hogy immár évek óta magyarázkodnia kell, sőt Gyulán első fokon, nem jogerősen el is marasztalták Solymos László alpolgármestert, Mózes Ervin címzetes főjegyzőt és Kalmár Gábor kabinetfőnököt, mert a bíróság szerint hűtlen kezelést követtek el, amikor parkolóbérletet adtak például Kohárinak is.

Annak a Kohári Nándornak, akinek nemhogy autója, de még jogosítványa sem volt, amikor parkolóbérleteket kapott az önkormányzattól, ennek ellenére minden egyes alkalommal köszönte szépen, és elrakta a parkolóbérletet. Ám a rendességnek még mindig nincs vége: emberünk ugyanis egyszer csak úgy ébredhetett, hogy eszébe jutott, ez az egész nincs rendben, biztos, hogy valamit sumákolnak a parkolóbérletekkel a polgármesteri hivatalban. Beballagott hát a rendőrségre, és ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. Mindezt nem mi találtuk ki: a Fidesz–KDNP lakájmédiájának felületein harsogják a kommentelők, „Nándi, te tetted ezt!”

Az persze nem jutott eszébe Kohárinak, hogy saját magát is följelentse orgazdaságért, de ez már így szokott lenni...

* * *

„VIP” parkolóbérletek Szegeden: amiről valamiért nem beszél a Fidesz–KDNP

Lássunk tisztán a parkolóbérletek ügyében! Szerkesztőségünk arra vállalkozik, hogy utánajár, kik, hogyan kaptak „VIP” parkolóbérleteket a városházától. Ez az egész ugyanis egyáltalán nem arról és úgy szól, ahogy azt a Fidesz-KDNP és hozzá hű médiája sulykolja. Cikksorozatunkból kiderül, kik kaptak, kik kértek, kiknek kértek, miért kértek. Ők is érintettek: több mint húsz fideszes képviselő kapott ingyenes parkolóbérletet hosszú éveken át. Az ő történetünket dolgozzuk fel sorozatunkban.

 

Vélemények

mutasd mind