Szegedi Mi Hazánk-elnök: fegyverhasználat és tűzparancs nélkül nem lehet megoldani a migránsvészhelyzetet; Toroczkai: a koronavírus és a válság egy terv része

A 150–200 fős demonstráción Toroczkai László volt a vezérszónok. A tüntetés migránsok elleni fegyverhasználat, az egészségügyi pálinkaivás és a konteók körül forgott.
Cservenák Zoltán

2022. augusztus 02. 19:02

Szegedi Mi Hazánk-elnök: fegyverhasználat és tűzparancs nélkül nem lehet megoldani a migránsvészhelyzetet; Toroczkai: a koronavírus és a válság egy terv része

Baranyi László megyei elnök gyurcsányozással kezdte a Mi Hazánk szegedi tüntetését, felemlegette a hírhedté vált 2006-os „Nem lesz gázáremelés” mondatot. Baranyi emlékeztetett: Gyurcsányék ezután gázárat emeltek. A párt megyei elnöke úgy látja, a mostani helyzet kísértetiesen hasonlít az akkorira, csak most a Fidesz emeli a gáz és a villany árát.

 

Baranyi párhuzamot volt a Gyurcsány- és az Orbán-kormányok kijelentései között, miszerint Orbánék a választások előtt azt hangoztatták, marad a rezsicsökkentés, de ezt fél évig sem tudták tartani.

 

Sziszi megbukott

A Mi Hazánk megyei elnöke arra is emlékeztetett, a kormánytagok többször beszéltek arról is, hogy 2036-ig biztosított az olcsó orosz gáz Magyarországnak, és senki nem mondott ellent Vlagyimir Putyin szavainak, miszerint a magyarok ötödannyiért kapják a gázt, mint a piaci ár, sőt, a fideszesek folyamatosan azt hangoztatták, hogy Magyarország kapja a legolcsóbban a gázt Európában. Baranyi egy sor példát felvonultatott arra, hogy a Fidesz-kormány rövid időn belül többször is ellentmondásba keveredett az olcsó orosz gázzal, a rezsicsökkentés megmaradásával, a piaci gázárakkal, valamint a rezsiár-növekedéssel kapcsolatosan.

 

„Németh Szilárd rezsibiztos megbukott” 

 

– jelentette ki Baranyi, aki szerint 2006-ban 30 százalékos emelés volt, de most sokkal nagyobb az árnövekedés, ráadásul jelenleg minden drágul, egy kiló kenyér 800 forintba kerül.

 

„Az államkassza üres, a rezsicsökkentés nem maradt meg a kampányban tett ígéretek szerint, a kormány nem mondott igazat” 

 

– mondta Baranyi, aki felrótta a kormánynak azt is, hogy nemzetközi multicégeket részesítenek előnyben az emberek helyett.

 

Az egri csillagok

Fackelmann István, a Mi Hazák Mozgalom szegedi elnöke arról beszélt, hogy nemcsak az energiaválság és az infláció okoz nehézségeket, a migrációs válság is folytatódik. Fackelmann Az egri csillagokat is felhozta példaként beszédében, hozzátette: a határ mentén naponta élik át a krízist. A párt szegedi elnöke arról beszélt, két tüzet is migránsok okoztak az elmúlt napokban Ásotthalom környékén.

 

Fackelmann: Tűzparancsot!

A párt helyi elnöke szerint fegyverhasználat és tűzparancs riasztaná el a migránsokat a határnál, erre lenne szükség, különben nem lehet megoldani a „migránsvészhelyzetet”. Reméli a hamarosan felálló határvadász ezred használhatja majd a fegyvereit.

 

A Duna–Tisza-közi csatorna megépítésével lehet ellensúlyozni az aszályt a Homokhátságon – ennek a régóta tervben lévő beruházásnak a fontosságára hívta fel a figyelmet a szegedi Mi Hazánk-elnök, aki az oltásellenességéből is felvillantott valamelyest. „A lélegeztetőgépen meghalasztják az embereket” – tette hozzá.

 

Az egyébként nem orvosként praktizáló szegedi Fackelmann szerint mindenki felveszi az oltást, aki akarja, de jobb, ha  

  • az immunrendszerünket erősítsük meg,
  • kint vagyunk a szabadban,
  • iszunk egy pálinkát naponta.

 

Fackelmann arról is beszélt, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv 132-féle mérget enged a szervezetünkbe.

 

Toroczkai: Nagyon nagy baj van, valamit tennünk kell

A Mi Hazánk elnöke szerint mindenki érzi a pénztárcáján, hogy baj van, fel kell nyitni a magyarok szemeit.  

 

„Mindenki találkozik sárga csekkekkel, nem csak a katás törvényt változtatják, minden egyre drágább, hanem olyan dolgok történnek velünk, amire nem volt példa”

 

– kezdte Toroczkai, aki felemlegette, hogy a Facebook cenzúrázta őket, amikor gyanúsnak mondták a koronavírust, ami szerintük nem természetes vírus.

 

 

Toroczkai ebben a kontextusban felemlegette Karikó Katalint és Letoha Tamást, akikről azt mondta, hogy ők már publikálták, valami nem stimmel a koronavírussal. Toroczkai szerint a koronavírus egy terv része, aminek a gazdasági válság is a része.

 

„Próbáljátok meg felnyitni az összes honfitársunk szemét! Nem jósok vagyunk, hanem azért láttuk mindezt előre, mert mindez egy terv része” 

 

– magyarázta Toroczkai, aki Klaus Schwabot is behúzta az okfejtésébe, miszerint a vírus és a gazdasági nehézségek előre megtervezettek. Toroczkai szerint a magyar kormány asszisztál ahhoz, hogy elhitessék, minden baj az ukrajnai háború miatt van.

 

„Hogyan lehetne Oroszországnak és a háborúnak köze az áramszámlánkhoz?” 

 

– tette föl a kérdést Toroczkai, majd kitért arra, hogy Magyarországon fizetjük a legmagasabb rendszerhasználati díjat Európában, és itt van még a rekordmagas 27 százalékos áfa is. A pártelnök szerint globális nagyvállalatok állnak a Fidesz és az ellenzék mögött, ők az egyetlen párt és mozgalom, ami átlátható és hiteles.

Címlapon

mutasd mind