Szegedi közgyűlés: az óvodákról volt a legkulturáltabb vita, pedig nem is volt róluk napirend (frissítve)

Elfogadták az önkormányzati cégek beszámolóit, Orbán Hédit megválasztották az Agóra vezetőjének, találgatták, miért megy el Majó-Petri Zoltán az SZKT-tól, és ki lesz helyette az ügyvezető igazgató. Volt személyeskedés, meg lett szólítva a szerkesztőségünk is, Mihálffy Béla először beszélt a közgyűlésben országgyűlési képviselőként.
Garai Szakács László

2022. május 06. 14:37

Szegedi közgyűlés: az óvodákról volt a legkulturáltabb vita, pedig nem is volt róluk napirend (frissítve)

VÉGET ÉRT A KÖZGYŰLÉS.

 

Határozathozatalok

14:02 Kezdődik a napirendek megszavazása.

 

 

Minden nyílt ülési napirendi pontot elfogadott Szeged közgyűlése, kiírják a pályázatot a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatói posztjára. Átalakították a szociális támogatást, elfogadták az önkormányzati cégek beszámolóit.

 

A képviselők zárt ülésen elfogadták Orbán Hédi pályázatát az Agóra élére, így újra igazgatóként vezeti az intézményt.

 

* * *

 

 

Tíz perc szünet.

 

Zárt ülés

 

A napirend szellemében, 3. rész

13:41 Lezárta a napirend tárgyalását a polgármester, majd felgyorsultak az események egymás után ugráltak át a napirendeken. Német Ferenc interpellált, írásban, a választ is mindenki megkapta, tudomásul vette.

 

13:33 Botka László hangsúlyozza, a szülők mondják, nem az óvodaépülethez ragaszkodnak, hanem az óvónénihez. Ha a csoport együttmarad, ugyanazzal az óvónénivel, semmi kifogásuk az ellen, ha másik óvodaépületbe kell vinni a gyereküket.

 

 

13:28 Binszki József nem érti, miért van erről most vita, hiszen nincs napirenden az óvodakérdés. A Mars téri ovi kapcsán másfajta számokat sorol. Szerinte vonzóvá kell tenni az óvodapedagógusi pályát, ha kell, akkor Szegednek.

 

13:25 Szabó Bálint víziszárnyas elnök lassan átfordul: kezdi belátni, hogy igenis foglalkozni kell ezzel a kérdéssel. „El kell indítani egy folyamatot, amivel meg tudjuk oldani ezt a problémát.”

 

13:21 Kothencz János is szót kért, „reméltem, nem kerül elő ez a téma. Fel is lélegeztem, hogy akkor nem is zárják be a Sás utcai ovit.” Őt szülőt keresték meg azzal, mi lesz akkor az intézménnyel. Ő is aláhúzta, tudja mindenki, fogy a gyereklétszám és fogy az óvónők létszáma. „A szülői aggodalmak viszont mindenkor, mindenféle szempontból fontosak.”

 

13:18 Haág Zalán újra a gyerekekről. Országos átlagban szerinte nőtt a gyerekszám. Azt mondja, tudatosan teremtenek bizonytalan helyzetet. Újra megkérdezi, mit terveznek az ingatlanokkal?

 

13:17 Német Ferenc óvodázik tovább, szó szerint kell idézzem: „a reprodukciós ráta dinamikusan változik”. Ne mondjunk ennél többet itt, Ildikó.

 

 

13:08 Haág Zalán az óvodákra kérdez rá: Botka László részletesen válaszol: csökken a gyereklétszám. Hetvenegy óvónői állás van szabadon Szegeden, ketten jelentkeztek. Nem lehet óvodát működtetni gyerek és óvónő nélkül. Két év alatt tíz százalékkal csökken a gyereklétszám.

 

13:05 A kilenceshez nem szólt senki hozzá, a tízeshez Szabó Bálint víziszárnyas elnök hozzászól. Mi a helyzet a Cserepes soron? Kovács Tamás megválaszolta.

 

12:55 A nyolcas napirendi pont jön, Majó-Petri Zoltán távozása kapcsán megköszöni a polgármester az elvégzett munkát, egyúttal kiírják a pályázatot, noha nem kellene ezt tenniük.

 

12:53 Német Ferenc után Szabó Bálint víziszárnyas elnök frakcióhozzászólásként két kérdést tett fel. Nem tervezik a reptér eladását, Tóth Péter hasznos munkát végez, felelte ezekre Botka László.

 

12:48 Szabó Bálint víziszárnyas elnök az elhangzott értékeléseket értékeli.

 

12:44 Ménesi Imre a Szegedi Városkép és Piac beszámolóját értékeli.

 

12:41 Chovanecz Kata az IKV beszámolóját nézte át alaposabban, erről beszél. Javasolja, hogy hallgassák meg a tulajdonosokat az IKV-nál, azzal már növelni tudnák az elfogadottságukat.

 

12:35 Kovács Tamás csatlakozik Szécsényi Rózsához: „nagyon nehéz volt a 2021-es év a gazdasági társaságainknak, voltak, amik hónapokon keresztül nem termelhettek bevételt, mert be voltak zárva.”

 

12:33 Szécsényi Rózsa a következő hozzászóló, a Sport és Fürdőkről beszél.

 

12:30 Mészáros Tamás kapcsolódik Tápai Péterhez, az SZKT veszteségeit veszi sorra. Elmaradtak a bérletbevételek, nem álltak vissza az utazási szokások. Köszöni a társaság dolgozóinak a kitartását ebben a nehéz helyzetben.

 

 

12:27 Tápai Péter a következő hozzászóló. Szerinte óriási problémák vannak, ezt jelzik a távozó cégvezetők.

 

12:24 Véget ért a hatos napirend tárgyalása, jön a 7-es és a hozzá kapcsolódó 7.1-es. Szabó Bálint víziszárnyas elnök szerint, ha piaci viszonyok lennének érvényben a cégvezetőket az IKV kivételével el kellene küldeni.

 

12:22 Binszki József megvédi a Lapost, kikéri magának Szabó Bálint víziszárnyas elnök megjegyzését, hogy látványberuházás lenne a strand.

 

12:20 Haág Zalán további szabadstrandok megvalósítására biztatja Mihálik Edvint. Örül annak, hogy egyet már sikerült megnyitni. „Figyeljék a pályázati lehetőségeket!” – mondta Haág Zalán. Nagy Sándor emlékeztet, nem mulasztotta el korábban sem pályázási lehetőségeket a város.

 

12:17 Szabó Bálint víziszárnyas elnök kritizálja a Lapost, „érdemi eredménye, kézzelfogható haszna legyen a munkásságának, ez lenne a fontos” – közölte a képviselő. Majd tegezni kezdte képviselőtársát, úgy bírálta tovább.

 

12:16 Mihálik Edvin hozzászól: a Laposra hív mindenkit.

 

12:14 Szabó Bálint víziszárnyas elnök a zárszámadás kapcsán végre név szerint is megemlít engem, köszönöm, ezek az igazán fontos visszajelzések.

 

12:11 Haág Zalán azt mondja, a kormány valósítja meg Mihálik Edvin és Botka László programját. Sorolja a szegedi közlekedésfejlesztéseket, zöld buszok beszerzést. Közben azt elfelejti, hogy az elsők között húzta ki a kormány a Modern Városok Programjából a 4-es villamos kecskési szakaszának a rendbetételét, és ezért kell például a mai nap is az SZKT-nak javítani a vonalat, illetve annak egy részét. Az említett buszok részben ebből a forrásból érkeznek Szegedre, de máshova is az eredetileg 4-es villamosra szánt pénzből jut zöldbusz.

 

12:08 Német Ferenc annyi mindent mondott és annyi... Szóval, nem volt értelme. A kerékpársávok, kerékpárutak kialakításával kapcsolatos megjegyzése külön elgondolkodtató.

 

12:02 Tápai Péter is tesz egy megjegyzést a napvitorlákra. Szerinte a Kárász utcai árnyékoló nem ízléses. A zárszámadás kapcsán kettős beszédet vet Kovács Tamás szemére.

 

12:00 Szabó Bálint víziszárnyas elnök szerint a Kárász utcai napvitorla minden, csak nem alkalmas az eredeti célok megvalósítására. Erre szerinte sok volt az a pénz, amit Mihálik Edvin kapott rá. Ugyanez a helyzet a Lapossal is.

 

11:54 A hatodik napirendi pont jön, Kovács Tamás alpolgármester röviden hozzászól. Az ülés vezetését Botka László helyett közben átvette Nagy Sándor alpolgármester. Kovács Tamás azzal fejezte be hozzászólását: stabil a zárszámadás, elfogadásra javasolja azt a közgyűlésnek.

 

 

11:50 Szabó Bálint víziszárnyas elnök ügyrendi javaslatban kérte Botka Lászlót, hogy jelezze nekem, nem víziszárnyas elnök – most. Ha már meg lettem szólítva: szerintem miután megválasztották, Szabó Bálint még álmában is víziszárnyas elnök, egészen addig, amíg le nem mond vagy le nem váltják.

 

11:48 Binszki József az utolsó hozzászóló a napirendhez, előtte Szabó Bálint víziszárnyas elnök beszélt mindenfélét. De vissza Binszkihez: nem érti a jobboldali képviselők hozzászólását.

 

11:43 Haág Zalán a beléptetőkapuk kapcsán szól be a polgármesternek, ám ezeknek a kapuknak a felszerelését a Fidesz-kormány írta elő. A városvezetésnek esze ágában nem lett volna felszerelni ezeket, ha nem lett volna kötelező, kormányzati előírás.

 

11:41 Botka László szerint morbid a helyzet: szó szerint átveszik a kormányhivatali szöveget, mert kötelezik erre Szegedet, erre a Fidesz feláll és diktatúrát kiált.

 

11:37 Chovanecz Kata a napirend bérlakásos részéhez szól hozzá: „miért kell másképp hívni a rendeletet? Azért kell, hogy lehessen óvadékot szedni?” – kérdezi a fideszes képviselő.

 

 

11:34 Tápai Péter szerint ennek az egésznek, ami most zajlik az szmsz kapcsán a polgármester az oka. Korábban mindig minden módosító javaslatról küldtek értesítést, most erről nem kaptak. „Ne menjünk el amellett, ami az elmúlt időszakban történt. Demokratikus munkáról itt szó sincs” – közölte Tápai Péter.

 

11:32 Haág Zalán ügyrendi hozzászólásában azt mondja, tartsák be a szervezeti és működési szabályzatot, amit most módosítani akarnak.

 

11:30 Folytatják. Botka László bízik abban, sikerült elolvasni a Fidesznek azt, amit Bartók Csaba tegnap bizottsági ülésen megszavazott.

 

* * *

 

11:24 Öt perc szünet, hogy legyen lehetőségük a képviselőknek tájékozódni arról valójában mit tartalmaz a napirend.

 

A napirend szellemében, 2. rész

11:22 Bartók Csaba rövid felszólalásában kér: az szmsz beadott módosítása kapcsán kéri, mondja el végre valaki, hogy az eredetihez képest mi és hogyan változott.

 

11:18 Szabó Bálint víziszárnyas elnök az szmsz-módosítás kapcsán kritizálja a polgármestert, aki szerint hamar a Kövér-tagozatban találhatja magát Botka László, ha így folytatja.

 

11:07 Chovanecz Kata a következő, a napirend lakásrendelet részéhez szól hozzá. A rendelet egyes pontjait veszi sorra, szinte mindegyikhez fűz valamilyen kritikát. Ezután szerinte az IKV-lakásoknak csak a kilenc százalékát lehet majd szociális alapon kiadni bérlakásnak. Jelentős bérletidíj-emelkedésekre számít. Botka László erre azt feleli, semmit nem fognak érzékelni a bérlők, nem lesznek effajta változások.

 

 

11:04 Szabó Bálint víziszárnyas elnök a napirend szmsz-módosítását bírálja. Botka László azt mondja, szó szerint átveszik a fideszes törvény szövegét, erre feláll a szegedi Fidesz és diktatúrát kiáltanak.

 

10:55 Német Ferenc az első hozzászóló a bérlakásrendelethez. Szerinte ezzel Szeged gyakorlatilag felszámolja a szociálisbérlakás-programját. Azt kéri a közgyűlés többségét, hogy ne tegye meg azt, hogy a szociálisan legelcsúszottabbakat még jobban megszorítsák.

 

10:50 Folytatódik a közgyűlés. Az ötödik napirendi pont, a lakásrendelet következik. Kovács Tamás alpolgármester ismerteti a napirendi pontot.

 

* * *

 

10:30 Húsz perc szünet, elvileg 10:50-kor folytatódik a közgyűlés.

 

A napirend szellemében, 1. rész

10:28 Fodor Antal előterjesztőként reagál mindenre. „Ne próbáljon megbélyegezni azzal, hogy Dorozsmát megosztom”, mondta Mihálffy Bélának. Ezután rögtön szavaztak is, el is fogadták azt. Rögtön ki is hirdetik.

 

10:23 Haág Zalán frakcióhozzászólásban arról beszél, Szentmihálynak az a bűne szerinte, hogy Mihálffy Bélára szavazott. A kitüntetésekről most „füstös szobákban” döntöttek. Most nem volt konszenzus, közölte. Azt is mondta, a polgármester engedett a Demokratikus Koalíció zsarolásának.

 

 

10:20 Szabó Bálint víziszárnyas elnök azt mondta, egyetért Halkó Pállal abban, hogy folyamatosan inflálódnak el a városi kitüntetések. Újra azt kérdi Fodor Antaltól, miért nem a közgyűlés dönt a díjakról, miért a településrészi önkormányzatok döntenek. Azt is kérdezi, miért maradt ki Szentmihály a településrészi önkormányzatokból.

 

10:18 Halkó Pál azt mondta, fenntartják a törvényességi aggályokat. Szerinte nem véletlen, hogy Fodor Antal az előterjesztő. Nem érti a részönkormányzatok kiemelését. Azt sem érti, miért kell részönkormányzatok esetében hat kitüntetést adni. „Ezek nem kitüntetések, ezek díjak ledegradálásai”.

 

10:16 Binszki József visszautasítja Szabó Bálint képviselő hozzászólását, az abban elhangzott feltételezéseket. – Fodor Antal saját elhatározásából nyújtotta be ezt a hozzászólást – közölte Binszki.

 

10:13 Szabó Bálint víziszárnyas elnök szerint valójában Botka László terjeszti ezt elő. „Ennél antidemokratikusabb módszerek nincsenek.”

 

10:11 Tápai Péter a napirendi pont kapcsán azt mondja, a korábbi közgyűlésen egyeztetés nélkül tárgyalták volna a kitüntetett személyek körét, ezért van most itt ez a javaslat. Szerinte egyértelmű azért is, miért kellett előrevenni ezt a napirendet. Szerinte ezt a módosítást el kellene vetni, új rendeletet kellene alkotni.

 

 

10:09 Botka László a közgyűlés előtt is gratulált Mihálffy Bélának. Bízik benne, hogy vele könnyebb és hatékonyabb lesz együttdolgozni, mint elődjével, B. Nagy Lászlóval. Mihálffy Béla arról beszélt, van egy zsinórmérték, ami mentén biztos, hogy együtt fog működni a várossal.

 

10:08 Mihálffy Béla először szól hozzá országgyűlési képviselőként. Innentől, ha az országgyűlési képviselők szólásra jelentkeznek, három percre megkaphatják a szót. A fideszes országgyűlési képviselő először élt a lehetőséggel. Köszönettel kezdi, köszöni, hogy rá szavaztak, és megnyerte a választást. Szerinte Szeged nyert azzal, hogy rá szavaztak. Mindenkinek köszöni a polgármesteri hivatalban, hogy támogatták a munkáját. Azért ennél a napirendnél kért szót, mert már korábban is osztottak elismeréseket Kiskundorozsmán. Politikamentesen osztották eddig is a díjakat. Nem érti, most miért kellene ezen változtatni. „Nem hagyom országgyűlési képviselőként, hogy szétverjék Kiskundorozsma közösségét.”

 

 

10:02 A tizenhatos napirendi pont jön, előrevették. Fodor Antal tanácsnok szól hozzá. A négy csatolt település kapcsán szólal fel, amik őrzik közösségük saját identitását. „Nekünk az a feladatunk, hogy ezeket elismerjük, ezért terjesztettem elő a kitüntetési rendelet módosítását. Ez településrészenként hat kitüntetést jelent” – mondta Fodor Antal. Azt is kéri a közgyűléstől, hogy erről egyből szavazzanak, és hirdessék is ki a rendeletet azonnal.

 

10:00 Binszki József frakcióhozzászólásban jegyzi meg a taxikérdés nem kényelmi, hanem luxusszolgáltatás. Szeretné, ha a jobboldali képviselők itt Szegeden nem szeretnének bele a hatósági árakba. „Piacgazdaságban élünk, polgári társadalmat építünk, nem a létező szocializmusban élünk.”

 

9:58 Szabó Bálint víziszárnyas elnök azt mondta, szerinte a taxisokkal nem egyeztetett valójában Szeged.

 

9:55 Tápai Péter szerint a taxikérdés nem kényelmi szolgáltatás, hiszen például a fiatalok éjjelente hogyan mennek haza, ha nincsenek éjszakai járatok, a taxisok előnyben részesülnek a buszsávok miatt, drosztot biztosít nekik Szeged, nappal sok nyugdíjas használja. Szerinte meg kellene szüntetni az övezeti határokat a városon belül. És igenis tenni kellene szerinte Szegednek azért, hogy ne szabaduljanak el az árak.

 

9:53 A 4-es napirendi pontnál tartanak, a taxis rendelet a téma. Jelen helyzetben képtelenség megállapítani a maximális díjakat, jegyezte meg a polgármester. A kereslet és a kínálat meg fogja határozni a díjakat, mondta Botka László.

 

 

9:46 Szabó Bálint víziszárnyas elnök is bekapcsolódik: hány család kapcsolódik be így a rendszerbe? Az óvodabezárásról is beszél az előterjesztés kapcsán. Szerinte emelni is kellene a támogatásokat, mert a 10 ezer forintos támogatás jóval kevesebbet ér, mint amikor elkezdték adni. Örül annak, hogy felfedezte a polgármester a rokkantsági járadékosokat.

 

9:45 Tápai Péter hozzászól az előterjesztéshez. Szerinte nem olyan rossz a helyzet, ha 1500 nyugdíjas kiesik a rendszerből. Ennek kapcsán gratulál a kormánynak, ezek szerint értékállók a nyugdíjak.

 

9:44 Botka László áttér a hármas napirendi pontra, a szociális támogatás módosítását. Ismert, a polgármester azt szeretné, ha bővülne a támogatásra jogosultak köre, 4500 rászorulóval bővülne a támogatottak köre.

 

9:42 Szabó Bálint víziszárnyas elnök válaszol, szerinte igenis vannak jelentős módosítások az előterjesztésben.

 

9:41 Nagy Sándor reagál. Jogszabályi kötelezettség egy ilyen előterjesztés többszöri tárgyalása. A helyszíneken beépítésre szánt területek voltak korábban is.

 

9:39 A 2-es napirendi pontot tárgyalják, Szabó Bálint víziszárnyas elnök kritizálja az előterjesztést.

 

9:37 Tápai Péter kapott szót újra, azt jegyezte meg, nem gondolta, hogy eddig kukázik a közgyűlés. „Örülök, hogy jó napunk van!” Botka László erre azt felelte, „a csúcson kell abbahagyni.”

 

9:35 Binszki József is hozzászól, a zöldhulladék elszállítása nem elsősorban a kiskertes részekben fontos, ott rendre komposztálnak maguk is a szegediek. A téli szállítás szükségességét konyhai példákkal indokolja.

 

 

9:34 Szabó Bálint víziszárnyas elnök örül annak, hogy megismerhettük Tápai Péter gazda fűnyírási szokásait. Végre ő is tesz ránk megjegyzést. Úgy látja, pr-cikkeket írunk a kukaosztás kapcsán.

 

9:32 Tápai Péter megvédi a javaslatát. Azt mondja, ősszel körülbelül négy köbméternyi falevelet visz ki a hulladékudvarba. Szerinte fontos, hogy heti rendszerességgel elszállítják a nyesedéket, a füvet. Ebből a megfontolásból javasolta a módosító indítványát. Botka László újra hangsúlyozza, kormányrendelet kötelezi Szegedet a folyamatos szolgáltatásra, azaz nem állhatnak le a télen sem a zöldhulladék elszállításával. Meglepő, de februárban és márciusban is rengeteg zöldhulladék keletkezik.

 

9:29 Mihálik Edvin hangsúlyozza ennek kapcsán, fontos, hogy odafigyelve dobjuk ki a hulladékot, és mindent a megfelelő kukába dobjuk. „Csak így tudunk majd komposztálni, és erre a komposztra nagy szükség van.” Ezután kérte a képviselőtársait, segítsenek abban, hogy tájékoztatják a lakosságot erről. Ő is hangsúlyozta, egyelőre ilyen szállítási kapacitása van a hulladékgazdálkodásra. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a kiskertekben is érdemes önálló komposztáló helyeket létrehozni.

 

9:25 Szabó Bálint víziszárnyas elnök dicséri a szegedi hulladékszállítási rendszert, bár szerinte vontatottan halad a zöld kukák kiadása. Azt is mondja, ezért nem is tudják már most igénybe venni a szolgáltatást.

 

 

Ő sem javasolja, hogy érdemben tárgyalja a közgyűlés Tápai Péter javaslatát. Megjegyzi, megfontolandónak tartja a heti sűrítést tavasszal és ősz elején. Nem a fűnyírás jelent elsősorban gondot, hanem az egyéb nagyobb tavaszi és őszi munkák, jegyzi meg. Botka László azt feleli, a barna kukák kiosztása folyamatos. Óriási logisztikai feladat ennek a kiosztása. A heti elszállítással kapcsolatosan hangsúlyozza, nincs rá kapacitás. Azt is újra megismétli, a hulladékszállítási díjat a kormánynak fizetjük, a kukaholding pedig nem adja vissza teljes egészében Szegednek a befizetett, ezért sincs lehetőség a sűrítésre.

 

9:23 Az 1-es napirendet el is kezdték tárgyalni, ez a zöld hulladék elszállításáról szól. Tápai Péter módosításáról is szó volt, ezekre is válaszolt a polgármester. Télen is kell hulladékot szállítani, és nyáron sincs lehetőség arra, hogy hetente legyenek ürítve a zöld kukák.

 

A napirend elfogadásáról

9:22 Botka László válaszolt a felvetésekre, majd megadta a szót Tápai Péternek, aki azt mondta, haladjunk az eredeti napirend szerint. Botka László azt felelte, a sorrend megállapítása polgármesteri hatáskör, ezért nem tudja értelmezni a hozzászólást. Ezután szavaztak a napirend módosításairól, rendre leszavazták azokat, majd az eredetileg előterjesztett napirendet elfogadták és annak mentén indult el a munka.

 

9:19 Szabó Bálint víziszárnyas elnök tesz javaslatot a napirend módosítására, több napirendi pontot is le akar vetetni.

 

9:18 Vége a napirend előtti felszólalásoknak, a napirend elfogadása következik. Előtte újra Binszki József kap szót. Tizenegy óra magasságában szeretne egy húsz perc szünetet kérni. Botka László erre azt felelte, ha a frakciók kérik, akkor mindig megadták ezt.

 

Napirend előtt

9:17 Binszki Péter zárja a napirend előtt felszólalók sorát. Azt nem tudja, mi látszik a Holdról, de azt tudja, mi látszik a budavári palotából: a szegedi eredmények látszanak. „Az idei választáson egeret szültek a hegyek, országosan megmagyarázhatatlan vereséget szenvedtünk.” Arról beszél, Szeged szabad város, és ezt szeretjük is hangoztatni. „Szeretjük, mert igaz.” Szerinte Szeged a szabadság zárványa lett. „Mit teszünk mi másképp, mint bárki az országban? Vigyázunk a polgárainkra, a városunkra, vigyázunk egymásra. Az érdem Szeged népéé.”

 

9:12 Tápai Péter a következő felszólaló. Ő is gratulációval kezd, Szabó Sándort és Mihálffy Bélát köszönti. Ezután Gyurcsány Ferencről és Márki-Zay Péterről beszél. Majd végre szegedi lakájmédiázik, köszönöm, hogy az első felszólalásban már meg lettünk említve.

 

9:09 Avramov András a következő felszólal. Arról beszélt, Szeged idén is az idegenforgalom városa. Emlékeztet arra, végre újra lehetett közösen ünnepelni május 1-jén a ligetben. Majd a közelgő borfesztiválra hívja fel a figyelmet, majd a Lapos Beach nyitásáról beszél, majd a vizes vb-ről. Ezután jön a szőregi rózsaünnep, majd következik a Szabadtéri programsorozat, és a nyár végén lesz Szegedi Ifjúsági Napok is.

 

9:07 Haág Zaláné a szó. Segít Mihálik Edvinnek: a negyedik kétharmados Orbán-kormány lép hivatalba. Köszöni azt, hogy szavaztak a választásokon a szegediek, köszöni az aktivistáik munkáját is. Ő is gratulált a megválasztott országgyűlési képviselőknek.

 

9:04 Mihálik Edvin a következő, gratulál a megválasztott képviselőknek, köszöni a rá adott szavazatokat. „Azt gondolom, ezzel az eredménnyel, a szegediek üzentek is, nem szeretnék, hogy az Orbán-kormány folytatná a Szeged-ellenes politikáját. Közösen építsük a várost.”

 

9:02 „A szegedieket nem lehet megvenni, átlátnak a Fideszen, támogatják a város fejlődését és a szolidáris politikáját” – mondta Ménesi Imre.

 

9:00  Elkezdődött a közgyűlés, napirend előtti felszólalásokkal kezdték a munkát. Ménesi Imre az első, értékeli az április 3-i választás szegedi eredményeit.

 

 

Korábban írtuk:

 

Kezdés reggel kilenckor. Az ülést percről percre szövegesen közvetítjük, de követhetik a Szeged Televízió Facebook-oldalán, és YouTube-csatornáján is.

 

A városházi meghívó szerint „az ülésen – egyebek mellett – szó lesz a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 11/2018. (V.03.) önkormányzati rendelet módosításáról, a települési támogatásban részesülők körének bővítéséről, a személytaxi-szolgáltatás legmagasabb hatósági díjának megállapításáról szóló rendelet hatályon kívül helyezéséről, az önkormányzat 2021. évi zárszámadásáról, a 100 százalékos önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok 2021. évi beszámolóiról valamint a 100 százalékos önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok 2022. évi üzleti terveiről.”

 

A napirendi pontokról itt tudnak tájékozódni.