Szegedi Karácsonyi Hetek: Habakuk Zenekar, óriásbábok, fényvillamos, és az egyszerre felkapcsolódó karácsonyi fények – így borul fénybe Szeged belvárosa

Pénteken a belvárosi díszvilágítás felkapcsolásával kezdetét veszi az adventi készülődés Szegeden. A Szegedi Karácsonyi Hetek fő helyszíne idén a Dóm tér, de lehet majd forralt borozni a Klauzál téren és a Dugonics téren is.
Garai Szakács László

2022. november 23. 15:43

Szegedi Karácsonyi Hetek: Habakuk
Zenekar, óriásbábok, fényvillamos, és az egyszerre felkapcsolódó
karácsonyi fények – így borul fénybe Szeged belvárosa

November 25-én 15.45-kor a Dugonics téren a Habakuk zenekar gyermek és karácsonyi dalokat fognak énekelni, majd körülbelül 16.10-kor a Rádió 88 egyik hallgatója megnyomja a szarvas díszkivilágításának gombját, ezzel elindul az ünnepi kivilágítás Szegeden. Ekkorra érnek oda a fényvillamosok a Dugonics téri megállóba.

 

– Pénteken 16.30-kor indul a nyitómenet a Klauzál térről. A Guiro Ütőegyüttes kíséretében a Kövér Béla Bábszínház színészei óriás bábokkal vonulnak fel a Dugonics téren keresztül a Dóm térre, ahol hatvan kereskedő kínálja majd a portékáit december 24-éig – mondta Rácz Attila, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője. A közel egy hónap alatt itt mindenki találhat rokonának, barátjának ajándékot, de lesz számos egyéb program és látványosság is, melyek miatt érdemes lesz többször is kilátogatni a Dóm térre.

 

Rögtön a nyitónapon 18 órától egy nagyon látványos produkcióval készülnek a Fire Fantasy Tűzzsonglőr Csapat tagjai, akik különleges tüzes eszközökkel és a látványos pirotechnikai effektekkel kápráztatják majd el a kilátogatókat. Szombaton 17 órától izgalmas zenei élményt kínál a Sándorfalvi Alapfokú Művészeti Iskola karácsonyi műsora, vasárnap 17 órakor pedig a templom lépcsője előtt felállított óriás koszorún Botka László polgármester és Kiss-Rigó László püspök közösen gyújtják meg az első adventi gyertyát.

 

Az idei év újdonsága, hogy a sokak által már kipróbált új, 50 méter magas, zárt kabinos óriáskerék a Dómmal szemben. Aki beül a harminc kabin egyikébe, nemcsak az ünnepi fénybe öltöztetett belváros panorámájában gyönyörködhet, hanem a kerék alatt nyüzsgő adventi forgatagot is megnézheti a magasból. A tér elmaradhatatlan része a hatalmas szalmalabirintus, de lesz Mesés Kuckó is, ahol kézműves foglalkozásokkal, interaktív játékokkal, mesedélutánokkal várják a gyerekeket.