Szegedi Karácsonyi Hetek: a karácsonyfa már a helyén van a Dóm téren

November 25-én kezdődik Szegedi Karácsonyi Hetek közel egy hónapos programsorozata, javában zajlanak az előkészületek mindhárom helyszínen – forralt borozni már péntektől lehet.
Garai Szakács László

2022. november 17. 15:16

Szegedi Karácsonyi Hetek: a
karácsonyfa már a helyén van a Dóm téren

– A legtöbb munka a Dóm téren zajlik, ez az adventi programsorozat fő helyszíne. Az óriáskereket már november elején felépítették, most a tér többi részén zajlanak a munkálatok – mondta Rácz Attila, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője. Épülnek a faházak és a sátrak, amikbe a kézművesek és a vendéglátósok költöznek be, a kiállítók száma hatvan körül lesz.

 

 

Készül az óriás adventi koszorú, amin a négy adventi vasárnapon a szegedi közélet és az egyházak képviselői közösen gyújtanak meg egy-egy gyertyát. November 27-én vasárnap 17 órakor Botka László polgármester és Kiss Rigó László Szeged-Csanádi megyéspüspök közösen gyújtják meg az első adventi gyertyát.

 

A napokban érkeznek a bálák is, amiből szépen összeáll majd a hatalmas szalmalabirintus, aminek a közepén idén is ott lesz a kivilágított fenyőfa és a kis kilátó is. A gyerekeket a labirintus mellett a Mesés Kuckó is várja majd mesedélutánokkal és kézműves foglalkozásokkal.

 

– A Klauzál téren és a Dugonics téren most pénteken már nyitnak a gasztropontok, így már egy héttel a megnyitó előtt is kóstolhatunk forralt bort és más finomságokat – mondta Rácz Attila.