Az orvosok kiállnak a Magyar Orvosi Kamara mellett – szegedi hírösszefoglaló 2023. március 5-én

Ez történt Szegeden az év kilencedik hetében.
Hollósi Zsolt

2023. március 05. 19:00

Az orvosok kiállnak a Magyar Orvosi Kamara mellett – szegedi hírösszefoglaló 2023. március 5-én
  • Akkumulátorgyár épülhet Kisteleken is – adta hírül a hét elején a 24.hu. A város polgármestere elismerte, hogy tárgyalt ilyen befektetőkkel, de szerinte ehhez a településen nincs elég elektromos kapacitás, és csak hosszabb idő alatt lehetne kiépíteni. Az önkormányzat eladott viszont egy a tulajdonában lévő 12 hektáros területet, és oda várják a befektetőket.
  • Hét, vörösrézből készült ereszcsatornát loptak le a szegedi Dómról. Az incidens másfél-két hete történhetett, hiányukat azonban csak nemrégiben vették észre. Feljelentést nem tett az egyházmegye, mert úgy látják, szinte esélytelen lenne megtaláni az elkövetőket.
  • A héten folyamatosan érkeztek a hírek arról, hogy az orvosok kiállnak a Magyar Orvosi Kamara mellett. Sokan a közösségi oldalakon is megosztották, hogy akkor sem fogják otthagyni a MOK-ot, ha megemelik a tagdíjat. Kedden a Parlamentben rohamléptekben, 24 óra alatt fogadták el a belügyminisztérium által jegyzett törvényjavaslatot, miszerint megszűnik az orvosok kötelező kamarai tagsága. A kamara vármegyei elnöke korábban azt mondta, a kormány egy hobbiszervezet szintjére akarja süllyeszteni a MOK-ot.

 

 

 

És ez még csak három téma a Szeged Televízió heti hírösszefoglalójából!

Címlapon

mutasd mind