Ismét adományoztak az Dorozsmai angyalok, lassan lezárul a vadasparki játszótérmutyi, flashmobbal ünnepelt művészeti kar – Szegedi Híradó 2023. március 22-én

Nézze online a Szeged Televízió szerda esti híradóját!
Vass Imre

2023. március 22. 19:00

Ismét adományoztak az Dorozsmai angyalok, lassan lezárul a vadasparki játszótérmutyi, flashmobbal ünnepelt művészeti kar – Szegedi Híradó 2023. március 22-én

A szerkesztő ajánlata:

  • Klasszikus zene szólt ma a város különböző pontjain. A Bartók Béla Művészeti Kar a névadójuk születésnapja alkalmából a héten különböző programokkal ünnepelnek. Szerdán a kar hallgatói például a vasútállomásnál vagy REÖK palota előtt rögtönöztek egy párperces koncertet.

 

  • Milyen képességek és tudás kell ahhoz, hogy gazdasági vagy informatikai végzettséggel könnyen találhassanak munkát a végzett diákok – ez volt a központi témája a Vasvári Pál Technikum pályaorientációs napjának. A programon kipróbálhatták, milyen egy állásinterjú, megtudhatták mi kell egy sikeres vállalkozáshoz és különböző cégektől is érkeztek szakemberek, akik elmondták, milyen elvárásai vannak a munkaadóknak a hozzájuk jelentkezők felé.

 

  • A Szegedi Ítélőtáblán folytatódott a majd’ egy évtizede zajló Szegedi Vadaspark interaktív játszóterével kapcsolatos per. Első fokon 2021-ben költségvetési csalás miatt már elítélték a három vádlottat, viszont a védelem fellebbezett, emiatt  folytatódott az ügy. Arra, hogy annak idején többszörösen túlárazhatták a játszótéri eszközöket,  Ménesi Imre önkormányzati képviselő figyelt fel még 2015-ben.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti Szegedi Híradóból!