Kezdődik a Lechner tér felújítása, ünnepre készül a város, rászorulóknak jut a mentett élelmiszer – Szegedi Híradó 2023. március 14-én

Nézze online a Szeged Televízió kedd esti híradóját!
Vass Imre

2023. március 14. 19:00

Kezdődik a Lechner tér felújítása, ünnepre készül a város, rászorulóknak jut a mentett élelmiszer – Szegedi Híradó 2023. március 14-én

A szerkesztő ajánlata a mai híradóból:

 

  • Megújul a Lechner tér Szegeden. A Szent Rozália kápolna előtt rendbe rakják a lépcsőt és a járdát, illetve több fát is ültetnek. A felújítás 85 millió forintba kerül. Mivel az Európai Unió a jogállamisági problémák miatt befagyasztotta a hazánknak járó fejlesztésekre szánt forrásokat, a város saját forrásból fedezi ezt.

 

  • Naponta 30-40 kilogramm élelmiszert oszt szét Szegeden a Mozgáskorlátozottak megyei egyesülete az Élelmiszerbank jóvoltából. Amíg az országban 600, Szegeden már 14 áruházból mentik meg a kidobástól a pékárut, a zöldséget és a gyümölcsöt úgy, hogy a karitatív szervezetek elmennek érte és tagjaiknak adományozzák.

 

  • A tanulók sportosságát, tudását, ügyességét és játékosságát is próbára tevő programsorozattal emlékeztek a Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikumban a március 15-i forradalom és szabadságharcra. Ezzel a rendezvénnyel indult útjára az iskola fennállásának 111 éves évfordulóját ünneplő programok sora is.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti Szegedi Híradóból!

 

Címlapon

mutasd mind