Szolidaritás a sztrájkolókkal, kevesen használják a tramtraint, rossz munkaadó az állam – Szegedi Híradó 2023. január 30-án

Nézze online a Szeged Televízió hétfő esti híradóját!
Vass Imre

2023. január 30. 19:00

Szolidaritás a sztrájkolókkal, kevesen használják a tramtraint, rossz munkaadó az állam – Szegedi Híradó 2023. január 30-án

A szerkesztő mai ajánlata:

  • Hiába kért 25 százalékos béremelést a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete, a kormány ugyanis egyelőre nem talál forrást a közszférában dolgozók idei béremelésére. A szakszervezetek szerint ez újabb bizonyíték arra, hogy a kormány a legrosszabb munkaadó.
  • Több mint húsz százalékkal utaznak kevesebben a tramtrainen, mint azt a megálmodói tervezték. A menetidő is hosszabb lett, mint ígérték, Szeged és Hódmezővásárhely között pedig jelenleg is 47 pár volánbusz közlekedik naponta, ami szintén nem segíti a vasútvillamos kihasználtságának növelését.
  • Nem mentek hétfőn iskolába a szegedi waldorfos diákok, így a tanári kar nagyrésze sztrájkba lépett. A pedagógus szakszervezetek egy hete országos gördülősztrájkot tartanak, ennek utolsó napja a holnapi, ami a szolidaritásról fog szólni. Szegeden is több szervezet és intézmény csatlakozik ehhez az akcióhoz. Például országos szinten először sztrájkolnak a szakképzésben dolgozó oktatók is.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti Szegedi Híradóból!

 

Címlapon

mutasd mind