Hazaértek a szegedi tűzoltók, új képzések az egyetemen, – Szegedi Híradó 2023. február 16-án

Nézze online a Szeged Televízió csütörtök esti híradóját!
Vass Imre

2023. február 16. 19:00

Hazaértek a szegedi tűzoltók, új képzések az egyetemen, – Szegedi Híradó 2023. február 16-án

Ajánlatok a ma adásból:

 

  • Új szakmérnöki képzést fejlesztett ki a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki kara: egy elismert energetikai fejlesztésekkel foglalkozó cég munkatársai oktatnák a hallgatókat egy három féléves képzésen. A hallgatók a másfél éves szakmérnők képzést elvégezve többek között önkormányzatoknál, régiós intézményeknél, és üzemeknél dolgozhatnak szakértőként vagy szakmai tanácsadóként.

 

  • Megjárták a poklot és a mennyországot is azok a szegedi tűzoltók, akik a HUNOR Mentőszervezettel összesen 17 túlélőt mentettek ki a romok alól a törökországi földrengés után. Most végre személyesen meséltek legfelemelőbb és legborzalmasabb élményeikről, illetve arról, hogy fel lehet-e egyáltalán dolgozni azt, amit ők láttak a katasztrófa sújtotta területen.

 

  • Szakértők szerint az idén arányaiban biztos nőni fog a rossz adósok köre. A kormány által meghirdetett általános hiteltörlesztési moratórium végével egyre többen lesznek, akik nem tudják majd fizetni hiteleiket. Mindez az inflációnak és a romló gazdasági környezetnek köszönhető.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti Szegedi Híradóból!

 

 

Címlapon

mutasd mind