Sokáig tarthat a vonatozás Szabadkára, nem nyitnak ki a kisposták, esküvőre készülve – Szegedi Híradó 2023. február 13-án

Nézze online a Szeged Televízió hétfő esti híradóját!
Vass Imre

2023. február 13. 19:00

Sokáig tarthat a vonatozás Szabadkára, nem nyitnak ki a kisposták, esküvőre készülve – Szegedi Híradó 2023. február 13-án

A szerkesztő ajánlata:

  • Akár másfél óráig is eltarthat a Szeged és Szabadka közötti 27 kilométeres vonatút, ha nem sikerül megoldani a határátlépés problémáját. Szerbia ugyanis nem schengeni tag, ezért különösen a Magyarországra való belépéskor nagyon alapos útlevél és vámvizsgálatot kell végezni. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke beszélt arról, hogy a magyar Belóügyminisztérium javaslata nem foglalkozik a problémával.

 

  • Ötmillió forintra rúg ma már egy 100 fős esküvő. Ez két éve még feleennyibe került. Idén a legtöbb szolgáltató nagymértékben megemelte árait, de a vendéglátósok sokszor nem is tudnak előre pontos árat mondani, olyan gyorsan változik az élelmiszer ára. Van olyan pár is, akik hitelből tervezik a lakodalmat, abban bízva, hátha az újasszony visszatáncolja egy részét.

 

  • Még mindig kevés a nő a tudományos kutatók között. Éppen erre hívja fel a figyelmet az a kiállítás, amit a Szegedi Tudományegyetem Karikó Katalin díjairól állított össze. A 60 sajtó-és műtárgyfotóból álló tárlat a „Nők és lányok a tudományban” Világnap első szegedi rendezvénye volt a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti Szegedi Híradóból!

 

Címlapon

mutasd mind