Nem emelkedik a közalkalmazottak bére, tovább száguld az infláció, új támogató a vízilabdásoknál – Szegedi Híradó 2023. február 10-én

Nézze online a Szeged Televízió péntek esti híradóját!
Vass Imre

2023. február 10. 19:00

Nem emelkedik a közalkalmazottak bére, tovább száguld az infláció, új támogató a vízilabdásoknál – Szegedi Híradó 2023. február 10-én

A szerkesztő ajánlata:

  • Határozott nemet mondott Gulyás Gergely a közalkalmazottak, köztisztviselők és közszolgálati dolgozók 25 százalékos béremelési követelésére. A szakszervezet viszont ezt elfogadhatatlannak tarja, ezért megkezdik egy esetleges sztrájk előkészítését. Szerintük elfogadhatatlan, hogy az állami alkalmazottak többsége minimálbéren és garantált bérminimumon van foglalkoztatva.

 

  • Ez lehet a csúcs: januárban 25,7 százalék volt az infláció – derült ki a KSH legújabb felméréséből. Első sorban most a háztartási energia drágult 52 százalékkal, az élelmiszer a második 44 százalékkal. A szakértők szerint februártól már csökkenni fog az infláció, ez viszont nem jelenti azt, hogy a termékek is olcsóbbak lesznek, csak azt, hogy lelassul a drágulás üteme.

 

  • Új névadó szponzor érkezését jelentette be a Szegedi Vízilabda Egylet péntek délelőtt a Tiszavirág Sportuszodában. A csapat már a hétvégi, Kaposvár ellen ZUE-Szeged néven játszik majd. A megállapodás egyenlőre a szezon végéig tart, de mindkét fél azon van, hogy hosszútávú legyen a megállapodás.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti Szegedi Híradóból!

 

Címlapon

mutasd mind