10 új, korszerű busz érkezett Szegedre, medve-meteorológia, külföldön tanulhatnak a diákok – Szegedi Híradó 2023. február 02-én

Nézze online a Szeged Televízió csütörtök esti híradóját!
Vass Imre

2023. február 02. 19:00

10 új, korszerű busz érkezett Szegedre, medve-meteorológia, külföldön tanulhatnak a diákok – Szegedi Híradó 2023. február 02-én

A szerkesztő ezeket a témákat ajánlja: 

 

  • 10 új gázüzemű buszt állít forgalomba a Volánbusz Szegeden, ezzel jelentősen fiatalodik a szegedi flotta. A járműveket ma adták át, kettővel a napokban már találkozhatnak az utasok a városban, a többi is hamarosan megjelenik majd.

 

  • Gyertyaszentelő napján inkább a farkas ordítson be az ablakon, minthogy süssön a nap - így tartja az egyik népi bölcsesség, amely február másodikához, vagyis Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéhez kötődik. Bár Szegeden egész délelőtt sütött a nap, ami a hiedelem szerint kemény telet jelez a továbbiakban, a vadaspark két medvéje azonban ezt felülírta. Ursula és Mici előbújt barlangjából és vissza se mentek, élvezték a hirtelen jött enyhe időjárást.

 

  • Egy év alatt négy országban tanulhatják szakmájukat a szegedi Krúdy Gyula Szakképző Iskola végzett pincér, cukrász és szakács szakemberei. Az intézmény egy olasz és egy francia partner iskolával összefogva hozta létre ezt az Európában is újdonságnak számító programot. Az első turnus idén december végén indulhat, az első állomás Franciaország lesz.

 

És ez még csak három téma a mai híradóból. A teljes adást itt is megtekinthetik:

 

Címlapon

mutasd mind