Átalakítanák az egészségügyet, a szakmának nem szóltak, forog az óriáskerék a Dóm téren – Szegedi Híradó, 2022. november 4-én

Nézze online a Szeged Televízió péntek esti híradóját!
Vass Imre

2022. november 04. 19:00

Átalakítanák az egészségügyet, a szakmának nem szóltak, forog az óriáskerék a Dóm téren – Szegedi Híradó, 2022. november 4-én

Ezeket a témákat ajánlja a szerkesztő a mai híradóból:

  • A 21. században egyre nő a tudomány szerepe – hangzott el ma a Szegedi Akadémiai Bizottságban. A magyar tudomány napján rendezett ülésen átadták a dél-alföldi innovációs díjakat is.

 

  • Az őszi időjárás, a korai sötétedés miatt nagyon fontos minden közlekedő számára, hogy betartsák a látni és látszani elvet. Csongrád-Csanád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság évek óta szervez akciókat annak érdekében, hogy a forgalomban résztvevő kerékpárok megfelelő állapotúak legyenek. Ma a Szent István térre várták az érdeklődőket.

 

  • Koncentrálni szeretné a kormány az egészségügyi ellátást, az orvosokat és a szakdolgozókat akár megyén belül is átvezényelhetik más kórházakba. Bár Takács Péter egészségügyi államtitkár azt állítja, hogy már nyár eleje óta tárgyaltak többek között a Magyar Orvosi Kamarával, de ez a tagok szerint nincs így, ők is most tudták meg az átalakítás részleteit. Az egészségügyi szakértők szerint egy ilyen volumenű rendszer átalakításra évek lennének szükségesek, nem lehet pár hónap alatt átalakítani az egész magyar egészségügyet.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!