Szegedi a legjobb bejgli, van olyan cég, aki rezsitámogatással segíti dolgozóit – Szegedi Híradó 2022. november 23-án

Nézze online a Szeged Televízió szerda esti híradóját!
Vass Imre

2022. november 23. 19:00

Szegedi a legjobb bejgli, van olyan cég, aki rezsitámogatással segíti dolgozóit – Szegedi Híradó 2022. november 23-án

A szerkesztő ezeket a témákat ajánlja a mai Szegedi Híradóból:

 

  • Fél éven át havi húszezer forintos rezsitámogatást ad az egyik szegedi cég az összes munkavállalójának. A megemelkedett közüzemi számlák kifizetéséhez nyújtanak így segítséget, bízva abban, hogy ezzel is biztosítják a dolgozókat, hogy érdemes náluk dolgozni. A munkaerőhiány ugyanis a legtöbb helyi vállalkozást is súlyosan érinti.
  • Bár Orbán Viktor már kétszer megígérte Szegednek a déli Tisza-híd megépítését, de még csak most először jut el a beruházás a tervezési szakaszba. Leghamarabb pedig két év múlva dönthetnek arról, hogy elindulhat-e a közúti híd kivitelezése. Szerda este közmeghallgatást tartottak a szegedieknek a tervekről és az előkészítő munkálatokról.
  • Nagyobb eséllyel indulnak a munkaerőpiacon azok a fiatalok, akik már tanulóidejük alatt vállalkozásoknál töltik gyakorlati idejüket. A duális képzés hasznossága ma már nem kérdés, az iskolák is mindent megtesznek azért, hogy a legújabb technikákkal ismertessék meg tanulóikat. A Móravárosi Szakképző Iskolában rendezett Épületgépészeti napon a diákok ma ki is próbálhattak új eszközöket.

 

 

Ez még nem minden, nézze meg a teljes adást!