Kampánypénzből támogatás; megújuló parkolók; rászorulók kaptak segítséget – Szegedi Híradó 2022. március 2-án

Nézze online a Szeged Televízió keddi híradóját!
Vass Imre

2022. március 02. 19:00

Kampánypénzből támogatás; megújuló parkolók; rászorulók kaptak segítséget – Szegedi Híradó
2022. március 2-án

A szerkesztő ezeket a témákat ajánlja a mai Szegedi Híradóból:

 

  • Élelmiszerrel, tisztálkodószerekkel, ruhavásárlási utalvánnyal támogatják a rászorulókat Szőregen és a marostői városrészben. Az akciót a körzet önkormányzati képviselője szervezte, de sokan mások is támogatták. A 85 rászoruló család a járványhelyzet miatt kisebb csoportokban mehetett el a csomagokért.

 

  • Bedőlt kedd este az orosz Sberbank Magyarországon is. Az ügyfelek jelenleg tehetetlenek, hiszen így nem juthatnak hozzá pénzükhöz. Szegeden is sokan próbálkoztak a helyi bankfióknál, de az épület zárva volt. Jó hír viszont, hogy az Országos Betétbiztosítási Alap az érintett betéteseket 10 napon belül kártalanítja.

 

  • Nem számít ki magyar, ki ukrán, ki orosz, ha háború elől menekül, segítenünk kell rajta – mondta Márki-Zay Péter ma délelőtt Záhonyban. Az ellenzéki miniszterelnökjelölt azt is bejelentette, hogy a napokban hozzájuk érkező kampánytámogatásokat a menekültek megsegítésére fordítják. A helyi civil segítők közül többen arról is panaszkodtak, hogy a kormány csak azt hangoztatja, hogy mindenben segít az ideérkezőknek, a gyakorlatban azonban ebből semmit nem lehet tapasztalni.

 

Ez még nem minden, nézze meg a teljes adást!

 

Címlapon

mutasd mind