Nehéz helyzetben a rendezvényszervezők, tűzszerészek nézik át a Holt-Tiszát– Szegedi Híradó, 2022. május 18.

Nézze online a Szeged Televízió híradóját!
Vass Imre

2022. május 18. 19:00

Nehéz helyzetben a rendezvényszervezők, tűzszerészek nézik át a Holt-Tiszát– Szegedi Híradó, 2022. május 18.

A szerkesztő ajánlata a mai híradóból:

 

  • Még rosszabb helyzetbe kerülhet a közoktatás azzal, hogy nem lesz önálló oktatási minisztérium, hanem a Belügyminisztériumhoz fog tartozni. A szakszervezetek attól tartanak, náluk is megtörténhet, ami korábban az egészségügyben: ha nem lesz elég tanár, majd megtiltják a felmondást vagy jön az átvezénylés. A Magyar Orvosok Szakszervezete viszont reménykedik, szerintük annyira rossz volt a korábbi szaktárca, hogy annál csak jobb jöhet.

 

  • A vágtató infláció nehéz helyzetbe hozta az esküvőszervezőket és a vendéglátósokat is. Egy lakodalmi menüért most akár 6-8 ezer forinttal többet kell fizetni egy főre, mint két évvel ezelőtt. Sok házasulandó ugyanis már jó előre lefoglalja a ceremónia helyszínét és megállapodnak a menü áráról is. Most azonban a vendéglátósok azzal szembesülnek, hogy a korán megkötött szerződésekben leírt árak már köszönő viszonyban sincsenek a  valósággal.

 

  • Tűzszerészeti vizsgálattal folytatódott a Gyálai Holt-Tisza rehabilitációja. A  holtágban és a parton fémtárgyak után kutatnak. Robbanószert nem találtak, de rengeteg szemetet, hulladékot igen. A helyi szóbeszéd szerint egy kis Polski is nyugszik az iszapban, de az egyelőre nem került elő.

 

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!

Címlapon

mutasd mind