A választás tétje; drágább a beszerzés, mint az eladás; kiemelt helyszín lesz Szeged – Szegedi Híradó, 2022. február 17.

Nézze itt online a Szeged Televízió csütörtök esti híradóját!
Vass Imre

2022. február 17. 19:00

A választás tétje; drágább a beszerzés, mint az eladás; kiemelt
helyszín lesz Szeged – Szegedi Híradó, 2022. február 17.
  • Még nyolc napjuk van a pártoknak, jelölő szervezeteknek arra, hogy az egyéni képviselőjelöltek indulásához szükséges 500 ajánlást összegyűjtsék. Az ellenzéki összefogás és a Fidesz jelöltjeinek néhány óra alatt meglett a szükséges aláírás. A helyi választási bizottság szerdán az 1-es választási körzetben Szabó Sándort és Bartók Csabát, a 2-esben Mihálik Edvint és a Mihálffy Bélát már nyilvántartásba is vette.

 

  • Drasztikus áremelkedés várható a vendéglátásban. A piaci szereplők közül többen úgy vélik,  akár 30-50%-kal is nőhetnek az árak. Ennek hátterében az alapanyag és az energia árának növekedése, a bérek emelkedése és a munkaerőhiány áll, de az elmúlt két év pandémiás időszaka sem könnyítette meg a szektorban dolgozók életét.  Sok vendéglátóhely nem is tudta átvészelni  ezt az időszakot,  időlegesen, vagy véglegesen be is zártak.

 

  • Mankó, járókeret, felnőtteknek való pelenka, sztóma-zsákok és még több száz gyógyászati segédeszköz tűnhet el a szaküzletekből, mert a beszerzés drágább, mint amennyit társadalombiztosítás vagy a páciens fizet értük. Az elmúlt hetekben a kormányzat 3 milliárdos gyorssegélyt ígért az ágazatnak, de a szakmai szövetségek szerint ennél sokkal többre, legalább 20 milliárd forintra lenne szükségük. Ha nem oldódik meg a helyzet, májustól  hosszú távú ellátási hiányra kell felkészülni a gyártók és a forgalmazók szerint.

 

 

További fontos és érdekes hírek és riportok a teljes híradóban, itt: 

 

Címlapon

mutasd mind