30 új önkormányzati bérlakás talál gazdára, öntözés nélkül jelentősek az aszálykárok – Szegedi Híradó, 2022. augusztus 17-én

Nézze online a Szeged Televízió szerda esti Híradóját!
Vass Imre

2022. augusztus 17. 19:00

30 új önkormányzati bérlakás talál gazdára, öntözés nélkül jelentősek az aszálykárok – Szegedi Híradó, 2022. augusztus 17-én

A szerkesztő ezeket a témákat ajánlja a mai adásból:

 

  • Újabb 30 szociális önkormányzati bérlakást ad át a pályázóknak a szegedi ingatlankezelő még az idén. A meghirdetett ingatlanokra pontozásos rendszerben szeptember 16-áig lehet jelentkezni, a bérleti díj 18 és 44 ezer forint között mozog, de még ebből az árból is kaphatnak kedvezményt a rászorulók.

 

  • Teljesen kiszáradt kukorica vagy átlagosan 10 tonnányi termés. Ez a különbség azok a termelők között, akik tudnak folyók felhasználásával öntözni vagy sem. Az ország túlnyomó részén a mai napig csapadékgazdálkodás folyik, ami az aszály miatt rendkívül nagy károkat okoz a hazai mezőgazdaságban, különösen idén. A termények kiszáradását csatornázással lehetne megakadályozni, de erre az állam nem nyújt elegendő forrást.

 

  • Két millió forintos pénzbüntetést kell fizetnie a Szeged-Csanád Grosics Akadémiának. A MLSZ Fegyelmi Bizottsága azután döntött így, miután a szegedi labdarúgó csapat szurkolói az MTK elleni meccs végén antiszemita, gyűlölködő rigmusokat skandáltak.

 

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból, a teljes adást itt is megnézheti: