Madárinfluenza a megyében, marad az árstop, elöregedett az orvostársadalom – Szegedi Híradó, 2022. április 27-én

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!
Vass Imre

2022. április 27. 19:00

Madárinfluenza a megyében, marad az árstop, elöregedett az orvostársadalom – Szegedi Híradó, 2022. április 27-én

A szerkesztő a következő témákat ajánlja a mai híradóból:

 

  • A koronavírus járvány ugyan lecsengőben van, mégis mostanában mintha újra enyhén emelkedne a fertőzöttek száma, pedig naponta csak néhány ezer teszt készül. Igaz, sokan otthon gyorsteszttel szűrik magukat, aminek az eredménye be sem kerül a hivatalos adatbázisba. Mivel az omikron nem okoz súlyos tüneteket, nagyon kevesen kerülnek kórházba, sőt sokan észre sem veszik, hogy átesnek a fertőzésen.

 

  • Minden ötödik magyar orvos nyugdíjasként dolgozik. A szakemberhiány miatt egyre több az olyan körzet, ahová nem is találnak orvost. Januárban 643 praxis volt betöltetlen. Az elöregedés már ma is probléma, ám ha az idősebb orvosok valóban nyugdíjba mennek, a mainál is sokkal súlyosabb lesz a helyzet.

 

  • Manapság egy 2-3 éves autót annyiért lehet megvenni, mint egy újat. Csak éppen újat nem lehet mostanában vásárolni, mert a chiphiány miatt az autógyárak lassabban és kevesebbet gyártanak. A használtautók árát emeli az euró árfolyama is. Az elmúlt időszakban már 10-28 százalékkal kell többet fizetni egy régebbi járműért.

 

Ez még csak három izgalmas téma, az egész adást itt is megnézhetik: