Szegedi gyárat is megnézhetünk a Modern Gyárak Éjszakáján

November 12-én, pénteken nyílnak meg a leginnovatívabb gyárak, így a szegedi Floriné is.
Cservenák Zoltán

2021. november 08. 16:30

Szegedi gyárat is megnézhetünk a
Modern Gyárak Éjszakáján

A Moderngyarakejszakaja.hu oldalon regisztrálók a Florinnál megismerhetik, honnan látják el a járvány alatt az országot fertőtlenítőszerekkel, és hogyan készülnek azok a kozmetikai, testápolási termékek, amik ma már megtalálhatók szinte minden otthoni fürdőszobapolcon.

 

A szegedi Florin Zrt. az elmúlt évben jelentősen bővítette a gyártókapacitását, két új üzemet is épített.

 

Ezeket mutatja be a Modern Gyárak Éjszakája egyedüli szegedi helyszíneként a fertőtlenítő- és tisztítószerek, valamint kozmetikai termékek egyik meghatározó hazai gyártója. A fejlesztések között szerepelnek

  • automatizált rendszerek,
  • új keverőtartályok,
  • gyártósorok.

 

A tisztateres üzemben kozmetikumok, a robbanásbiztos környezetben pedig alkoholtartalmú termékeket és aeroszolokat gyártanak.

 

 

A Modern Gyárak Éjszakáján, november 12-én bemutatja az érdeklődőknek, hogy az ötletekből hogyan születnek meg a késztermékek. A gyárlátogatás során végigkövethetik, hogy egy egyszerűnek tűnő sampon gyártása mennyire összetett nagyüzemi körülmények között, valamint az is kiderül, hogy mitől olyan hatékonyak a közkedveltek a gyártó fertőtlenítőszerei.

 

A Florin 1957-ben alakult Szegeden, azóta is magyar tulajdonban van. Több mint 500-féle háztartási tisztítószert, testápolási terméket, valamint kórházi és lakossági fertőtlenítőt gyártanak.