Szegedi cég indít minden szektorra kiterjedő, új szolgáltatáskereső portált Magyarországon

A szegedi alapítású Brillit.com megújulásával egy minden területet lefedő új szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon. Az ingyenes üzletfejlesztési platform ezzel egy olyan digitális szolgáltatáskereső felületet hoz létre saját – már most is 4000 céget és vállalkozót tartalmazó adatbázisából –, ahol bárki könnyen rátalálhat az igényeinek megfelelő szolgáltatásra.
Hollósi Zsolt

2023. május 26. 10:18

Szegedi cég indít minden szektorra kiterjedő, új szolgáltatáskereső portált Magyarországon

A Szolgáltatáskereső a Brillit már meglévő céges adatbázisát felhasználva egy publikus – nemcsak vállalkozóknak, hanem magánszemélyeknek is elérhető – online felületet biztosít. Egyfajta interaktív vállalkozói marketplace-t, ahol bárki szabadon böngészhet a szolgáltatók és szolgáltatások között. A vállalkozók így még több láthatóságot szerezhetnek: saját céges profilt hozhatnak létre, ahol megadhatják elérhetőségeiket, legfontosabb háttérinformációikat (például referenciáikat, tanúsítványaikat, díjaikat), illetve részletesen bemutathatják a szolgáltatásaikat – ezzel is növelve az ismertségüket leendő ügyfeleik körében. A szolgáltatást kereső magánszemélyek vagy cégek könnyedén találhatnak rá azokra a vállalkozókra, akikre épp szükségük van. Legyen szó akár építőipari- vagy marketing szakemberről, könyvelőről, webfejlesztőről, grafikusról vagy épp klímaszerelőről.

 

A Szolgáltatáskereső ugyanakkor hatékony és gyors megoldást nyújt a pályáztatásban és a költségtervezésben is, hiszen a megbízók másodpercek alatt kérhetnek és hasonlíthatnak össze árajánlatokat, amelyek közül gyorsan kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. Sőt, arra is lehetőségük nyílik, hogy a mások által megosztott vélemények alapján tájékozódjanak a leendő partnerről. 

 

Brillit.com eredeti ötlete abból a tapasztalatból indult ki, hogy a vállalkozóknak egyre nagyobb kihívást jelent az új, minőségi üzleti kapcsolatok kialakítása. Legutóbbi, 400 hazai céggel készített felmérésük is erre mutat rá: a vállalkozások döntő többségének a logisztika (31%), a könyvelés és bérszámfejtés (28%), illetve az építőipari munkák (21%) kapcsán van szüksége külső erőforrásokra, míg IT és a szoftverfejlesztésre kisebb arányban (12%-ban és 5%-ban). A kutatás szerint azonban éppen ezeken a területeken ütköznek a cégek abba a nehézségbe, hogy csak nehezen találnak alvállalkozót vagy beszállítót – ez pedig hosszabb távon mind az üzletfolytonosságot, mind a profitszerzést veszélyeztetheti.

 

A platform létrehozói ezért egy olyan online üzleti közösséggel szerettek volna megoldást nyújtani a problémára, amely egyfajta digitális cégkatalógusként segíti a beszállítók és a megrendelők közötti kommunikációt és együttműködést, a bemutatkozástól az ajánlattételen át, egészen a szerződéskötésig. Ezt a digitális üzleti platformot egészíti ki a Brillit legfrissebb újítása, a Szolgáltatáskereső.

 

„A platform egy hatékony eszközt ad a vállalkozók kezébe ahhoz, hogy értékesítsék szolgáltatásukat, hiszen a regisztrált felhasználók saját profiljuk kitöltésével gyakorlatilag egy egyszerűsített céges honlapot hoznak létre. Bízunk benne, hogy ezzel a lépéssel még több sikeres együttműködéshez segíthetjük hozzá a vállalkozókat és a megrendelőket egyaránt” – fogalmazott Bracsok Norbert, a Brillit vezető fejlesztője.