Szegeden újabb két iskolát újítanak föl uniós pénzből

Uniós támogatással, több száz millió forintból korszerűsítik a Szegedi Tudományegyetem két gyakorlóiskoláját.
Cservenák Zoltán

2022. december 09. 16:31

Szegeden újabb két iskolát újítanak föl uniós pénzből

A Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola (Ságvári) 55 tantermét, a közösségi tereket, tanári szobákat, szertárakat, irodákat jövő őszig újítják fel. Kijavítják a tetőt, fejlesztik az alagsor eddig kihasználatlan helyiségeit. Bővítik a wifi-hálózatot, 21 interaktív kijelzőt vásárolnak, kialakítanak egy informatikai skill labort, valamint lecserélik az informatikai szaktantermek számítógépeit – sorolta a pénteki sajtótájékoztatón Dobi János igazgató. Azt is hozzátette, az iskolában a tanárképzés átalakulása nyomán 2024 elejétől a negyedik félévtől egészen a tizedik félévig tanítási gyakorlaton vesznek részt a pedagógusjelöltek a vezető mentortanárok irányításával.

 

Zsigriné Sejtes Györgyi, az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója elmondta, az intézményben 33 tantermet újítanak fel, a tanárjelölteknek többfunkciós okos csoportszobákat alakítanak ki, 15 videokonferencia-rendszert telepítenek, táblagépeket, iskolabútorokat vásárolnak, az udvaron pedig nyitott tanterem épül az ökotudatos képzések helyszínéül.

 

Rovó László, az SZTE rektora a fejlesztéseket bemutató pénteki rendezvényen hangsúlyozta, az egyetem egyik legfontosabb feladata a régió szakember-utánpótlásának biztosítása. Hozzátette: a lehető legmagasabb színvonalú tanárképzés alapvető fontosságú a társadalom számára.

 

Hat iskolát újított föl Szeged az elmúlt négy évben

Bár korábban államosította az oktatási intézményeket a kormány, a szegedi önkormányzat úgy döntött, sajátjaként tekint rájuk, az elmúlt időszakban több mint 3 milliárd forintot fordított iskolák felújítására uniós pénzből és saját erőből. Az elmúlt években megfiatalodott  

 

Ezekhez az iskolákhoz csatlakozik most a Jugyu-gyakorló és a Ságvári.