Szegeden is tüntetnek pénteken a Színház- és Filmművészeti Egyetemért

Szegedi egyetemi polgárok egy csoportja szolidaritási flashmobot szervez szeptember 4-én, pénteken este 7 órakor a Dugonics téren. Az eseményre minden, a Színház- és Filmművészeti Egyetemet támogató polgárt várnak a szervezők.

2020. szeptember 03. 21:27

Szegeden is tüntetnek pénteken a Színház- és Filmművészeti Egyetemért

Az elmúlt napokban először a Bölcsészettudományi kar épületére, majd a Rektori Hivatal elé próbáltak hallgatók támogató molinókat kifeszíteni, azonban azokat az egyetem eltávolította.

A mostani megmozdulás célja, hogy ne csak egy pár órán át lengedező lepedő legyen a szolidaritás egyetlen motívuma, hanem személyesen is nyomatékot adjunk támogató szándékunknak, hasonlóan a Pécsett szervezett villámcsődülethez.

Az egyetem számos polgára, hallgatók és oktatók egyaránt támogatják az SZFE-s diákok küzdelmét. Bízunk abban, hogy a Szegedi Tudományegyetem hivatalos hallgatói és oktatói szervezetei, tanszékek és más csoportok is hamarosan szolidaritást vállalnak az SZFE közösségével” – írja felhívásában az eseményt szervező VVL - Veritas Virtus Libertas egyetemi polgári csoport.

Az esemény Facebook oldala itt érhető el.