Szegeden forgatta legújabb klipjét a feltörekvő énekes-rapper, Kenya

Ugyan ő maga nem szegedi, de azt mondja, imádja ezt a várost.

2020. november 24. 06:24

Szegeden forgatta legújabb klipjét a feltörekvő énekes-rapper, Kenya

A FlyStyle Talent elnevezésű tehetségkutatón nyert és ezzel videoklip forgatására kapott lehetőséget Kenya, a Csongrád megyei énekes-rapper, aki úgy döntött, a klipet Szegeden készíti el a Rohan a világ című dalához.

Az alacsony költségvetésű videót nagyrészt az árvízi emlékmű környékén, a Tisza-parton forgatták, de azért vannak benne más helyszínek is, mindent nem árulunk el.

„A Kenya becenév fateromról ragadt rám. Huszonkét éve énekelek, a rap másfél éve jött, gondoltam, hozom a kettőt és így szélesebb a paletta. Sok versenyen vettem részt, tehetségkutatókon, eddig mindet megnyertem. 35 éves vagyok, jelenleg munkanélküli a vírus miatt, mert sok gyár bezárt és alkami munka sem igazán van most ebben az évszakban. Élettársam van és két gyerekem, 15 éves a fiam, 14 éves a lányom. Magyarcsanádon élünk. Szeretnék majd az X-Faktorba is menni, de az a vírushelyzet miatt szerintem idén nem lesz”

– mondta el a Szeged.hu érdeklődésére Kenya, akitől azt is megtudtuk, hogy azért Szegedet választotta a klip helyszínéül, mert imádja a várost.

„Sokat lógtam ott gyerekként és így emlékek kötnek oda”

És hogy ez mennyire így van, azt jól mutatja, hogy az énekes-rapper már az előző, kevésbé rádióbarát, jóval odamondósabb, Műanyag élet című dalához is Szegeden forgatott klipet, akkor a Bertalan híd alatt vették fel a jelenetek nagy részét.

A tehetségkutatón egyébként, ahol Kenya a klipforgatást nyerte, a zsűri legismertebb tagja Curtis volt, akinek szintén maradandó élményei kapcsolódnak Szegedhez, és aki elmondta, hogy hozzá is közel áll a rapzenének az a dallamos vonala, amit Kenya is képvisel, valamint külön kiemelte, hogy fontosnak érzi, hogy Kenya a dalaiban őszinte társadalmi és személyes problémákkal foglalkozik.

A Rohan a világ klipjét lényegében mindenestől Hőna Dávid (HD Pictures Studio) készítette. 

kmn