Szegeden ezután senkit nem kell újra megoperálni azért, mert a rögzítőcsavarokat rossz helyre tették

A világszínvonal szinonimája az idegsebészetben majdnem egy évtizedig Szeged lesz: átadták az újklinika új hibrid műtőjét. Palkó miniszter jó katona módjára beszédében kampányolt a véletlenül jelen lévő és beszédet is mondó Nemesi Pál milliárdos Fidesz–KDNP-s polgármesterjelölt mellett. Az is a véletlen műve lehet, hogy az év egyik legjelentősebb egészségügyi átadójára az egyetem senki nem hívott meg a városvezetésből – tovább építendő az együttműködést.

2019. október 05. 15:04

Sehol a világon nincsen olyan modern hibridműtő, mint Szegeden a Semmelweis utcában. Az újklinika ötödik emeletén átadott robotkarral működő gyógyító osztály valóban világszínvonalú. Hogy mit jelent ez?

Kattintson fönti képünkre, nézze meg galériánkat!

Azt, hogy eztán nem kell Szegeden a szerencsében bíznia egy gerincsérült betegnek az operációnál.

Mert eddig ez történt, történik – mindenhol a világon.

Barzó Pál tanszékvezető egyetemi tanár azt is elmondta, nincsen olyan idegsebészeti beavatkozás a világon, amelyet Szegeden ne tudnának elvégezni – világszínvonalon. A műtőt már tesztelték is a héten, ő is, és Rovó László rektor is operált már benne. Ezzel a műtővel az egyetem az Idegsebészeti és a Fül- Orr Gégészeti Klinikák tevékenységére alapozva a világ egyik meghatározó fej-nyaksebészeti központjává válhat.

Mielőtt az avatók stílusosan sebészeti ollóval átvágták a nemzeti színű szalagot a műtő bejárati ajtaja előtt beszéltek is. Sorrendben

  • Fendler Judit kancellár,
  • Palkovics László ITM-miniszter,
  • Rovó László rektor,
  • Barzó Pál tanszékvezető egyetemi tanár,
  • Oroszné Vincze Rita, a Siemens Healthcare Kft. ügyvezető igazgatója,
  • Nemesi Pál, a Fidesz–KDNP milliárdos polgármesterjelöltje.

Szeged városa semmilyen szinten nem kapott meghívást erre a világszínvonalú műtőnek az átadására. Így legalább Palkó miniszter könnyedén kampányolhatott Nemesi Pál mellett...

Megnézné az összes avatóbeszédet? Lehet róla szó!

gszl