Szegeden egy egyszer már elbukott jelöltet és egy újoncot indít a Fidesz

Az ellenzék tavaly előválasztáson, az ország lakosságát kérte arra, döntse el, ki legyen a jelöltje az áprilisi országgyűlési választásokon. A Fidesz csak mostanra határozott jelöltjeiről. Érdekesség, hogy a legutóbbi választásokhoz képest a választókerületek negyedében új emberrel indulnak neki a megmérettetésnek.
Vass Imre

2022. január 26. 16:15

Szegeden egy egyszer már elbukott jelöltet és egy újoncot indít a
Fidesz

Sok helyen ez nem is meglepő, hisz a vesztegetéssel vádolt Völner Pál, Boldog István és a sok más bűncselekménnyel is megvádolt Simonka György helyett új emberek kellenek. 

 

Azonban más helyen is változás van. Például Csongrád-Csanád megye 2. választókerületében, ahol a láthatatlan és igazán semmit sem csináló B. Nagy László helyett Mihálffy Bélát indítja a kormánypárt. Vele szemben az ellenzék jelöltje Mihálik Edvin. A másik szegedi körzetben, az 1-esben az egyszer már elbukott Bartók Csaba lesz a jelenlegi szocialista képviselő, Szabó Sándor kihívója.

 

Csongrád-Csanád megye 3. választókerületében újra Farkas Sándor, míg a 4-esben ismét Lázár János indul. Ez előbbinek most is a Jobbikos Szűcs Ildikó, míg utóbbinak Márki-Zay Péter lesz ez ellenfele.