Szegeden az óriáskerék, ha minden jól megy vízkeresztig

Hétfőn érkezett Balatonalmádiból Szegedre, a Széchenyi térre az óriáskerék, amely az eredeti tervek szerint péntektől vagy szombattól egészen Vízkeresztig üzemel.

2021. szeptember 28. 11:27

Szegeden az óriáskerék, ha minden jól megy vízkeresztig

Minderről Illés Anett tájékoztatta hírportálunkat. Az óriáskereket üzemeltető vállalkozás abban bízik, hogy az idén nem lesz akadálya a világjárvány negyedik hulláma miatt a karácsonyi vásárok megtartásának.

Ha ez a forgatókönyv érvényesül, akkor október elejétől – ahogyan megtudtuk: péntektől vagy szombattól – indulna az óriáskerék és egészen vízkeresztig, január 6-áig üzemel Szegeden. Az összeszerelés az előttünk álló napokban megtörténik.

Az óriáskerék üzemeltetésével foglalkozó családi vállalkozás idén egy másik, de méreteiben a korábbi évekkel teljesen megegyező acélmonstrumot hozott a városba.

A nyitott kabinos, 33 méter magas, 144 férőhelyes óriáskerék hónapokig hozzátartozik majd belváros képéhez.

Az önkormányzat kifejezett kérése volt, hogy nyitott kabinos óriáskereket hozzanak Szegedre. Így történt.

Mint Illés Anett hozzátette: a sült gesztenye és a forralt bor illata olyan többletet jelent a nyitott kabinok esetében, amely más élvezeti értéket jelenthet az „utazóknak”.

A tervek szerint hétfőtől csütörtökig 12 órától 20 óráig, pénteken és szombaton 10 órától 22 óráig, míg vasárnap 10 órától 20 óráig lehet jegyet váltani az óriáskerékre.

Irány a magasba!

Címlapon

mutasd mind